Dizajn

Natječaj za dizajn ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanje

Autor/izvor: HDD 11/04/2012

U svrhu ulaganja u razvoj novih proizvoda, Kvadra d.o.o. raspisuje Javni međunarodno-regionalni Natječaj za dizajn ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanje. Ovo je drugi po redu Natječaj za dizajn koji Kvadra organizira, a cilj mu je istražiti i dobiti kvalitetna inovativna rješenja za kolekciju proizvoda Kvadra Design. Natječaj provodi Hrvatsko dizajnersko društvo, a rok za predaju natječajnih radova je 4. lipnja 2012.

Svrha natječaja je dobivanje inovativnog, tehnološki izvedivog, kvalitetnog i stručno projektiranog ojastučenog namještaja za sjedenje i spavanje. Ovaj je Natječaj drugi u nizu koji provodi Kvadra d.o.o. u svrhu daljnjeg razvoja finalnog proizvoda u svrhu postizanja veće konkurentnosti na domaćem i svjetskom tržištu, čime potvrđuje svoj status prepoznatljivog hrvatskog branda ojastučenog namještaja.

Natječaj je javni, međunarodno-regionalni i  provodi se prema standardima Hrvatskog dizajnerskog društva.

Na natječaju mogu sudjelovati profesionalni dizajneri, arhitekti, drvni tehnolozi – samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi. Članovi tima mogu biti i iz drugih srodnih struka. Preporuča se da predstavnik interdisciplinarnog tima bude iz jedne od gore navedenih struka. (nije uvjet). Na natječaju ne mogu sudjelovati članovi Ocjenjivačkog suda, njihovi zamjenici, članovi tehničke komisije i sastavljači natječajnog zadatka, kao ni njihovi bliski srodnici i poslovni suradnici iz uže radne grupe. Na natječaju također ne mogu sudjelovati zaposlenici Kvadra d.o.o.  niti njihovi bliski srodnici.Svaki od natjecatelja, autor ili tim, ima pravo sudjelovanja na natječaju s najviše 2 prijave.

Datum početka natječaja je 6.4.2012., kada će na internetskim stranicama HDD-a www.dizajn.hr i Kvadra d.o.o. www.kvadra.hr, biti objavljena kompletna natječajna dokumentacija (Opći uvjeti Natječaja, Projektni zadatak Natječaja, prijavnica, poziv zainteresiranima na usmeni brifing). Natječajna dokumentacija je besplatna.

ROKOVI

06.04.2012. Početak Natječaja
24.04.2012. Rok za najavu sudjelovanja u usmenom brifingu
26.04.2012. Održavanje usmenog brifinga
31.05.2012. Rok za postavljanje pitanja o Projektnom zadatku Natječaja
04.06.2012. Rok za predaju natječajnih radova
11.06.2012. usmena prezentacija/obrana odabranih natječajnih radova iz užeg kruga
13.06.2012. Ocjenjivački sud završit će s radom i objaviti rezultate

NAGRADE

Dodjeljuju se tri novčane nagrade. Ukupni fond nagrada iznosi 50.000 kn bruto, a raspodijeljen je na sljedeći način:

1. nagrada  25.000 kuna bruto
2. nagrada  15.000 kuna bruto
3. nagrada  10.000 kuna bruto

Nagrade su navedene u bruto iznosima. Sva porezna davanja snosi sam Natjecatelj.

U slučaju da natječajni radovi pristigli do roka za predaju idejnih rješenja definiranog Općim uvjetima Natječaja svojom kvalitetom ne zadovoljavaju vrijednosne kriterije Ocjenjivačkog suda, Ocjenjivački sud ima pravo donijeti odluku o dodjeli manje od tri nagrade. Ocjenjivački sud ima pravo odlučiti o dodjeli jednakovrijednih nagrada te u skladu s tim predložiti adekvatnu raspodjelu nagradnog fonda.

Dodjela nagrada je otkup isključivog prava na korištenje autorskog djela za područje Republike Hrvatske i inozemstva za cijelo vrijeme trajanja autorskog djela od strane Raspisivača i  podrazumijeva realizaciju nagrađenog rada u vremenskom periodu od godinu dana. Ukoliko Raspisivač nije pristupio razvoju i proizvodnji proizvoda iz nagrađenog natječajnog rada, Autor ima pravo ponuditi svoje idejno rješenje iz nagrađenog natječajnog rad drugom proizvođaču.

Autori nagrađenih radova obvezuje se u suradnji s razvojnim timom Kvadre d.o.o. sudjelovati u izradi izvedbene tehničke dokumentacije što će se regulirati posebnim ugovorom između Raspisivača i Autora nagrađenih radova. Raspisivač se obvezuje ugovorom osigurati Autorima tantijeme u iznosu od 2% veleprodajne fakturirane cijene proizvoda. Raspisivač se također obvezuje isticati imena nagrađenih autora u svim objavama i promotivnim materijalima.

NAJAVA SUDJELOVANJA NA USMENOM BRIFINGU

Preporuča se natjecateljima sudjelovati na usmenom brifingu koji ce se održati 26.04.2012. u prostorijama tvorničkog izložbenog salona tvrtke Kvadra design Pustodol Začretski19g, Sveti Križ Začretje, u 14.00 sati. Brifing će se prenositi preko live streama, a oni natjecatelji kojima sudjelovanje zbog prostorne udaljenosti nije moguće, mogu svoja pitanja unaprijed uputiti putem adrese natjecaji@dizajn.hr u skladu s uputama u natječajnoj dokumentaciji. Na sva pristigla pitanja odgovorit će se na brifingu.

Sudjelovanje je obavezno najaviti elektroničkom poštom na adresu natjecaji@dizajn.hr do 24.04.2012.

OCJENJIVAČKI SUD

1. Nikola Radeljković, (predsjednik) magistar produkt dizajna, Numen/Foruse, HDD,  www.numen.eu
2. Filip Despot, magistar produkt dizajna, Grupa, HDD, www.grupa.com.hr
3. Saša Begović, d.i.a., 3LHD, HDD, www.3lhd.com
4. Tomislav Knezović, direktor Kvadra d.o.o., www.kvadra.hr
5. Sanja Knezović, d.i.a., Kvadra d.o.o., www.kvadra.hr

POSTAVLJANJE PITANJA

Natjecatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana uz projektni zadatak isključivo putem elektronske pošte na adresu natjecaji@dizajn.hr do 31.5.2012.

OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA

Ocjenjivački sud završit će s radom i objaviti rezultate najkasnije do 13.6.2012.
Viiše o natječaju možete naći na sljedećem linku: http://dizajn.hr/#1008


Prijavnica za natječaj, opći uvjeti i projektni zadatak dostupni su za download na stranicama Hrvatskog dizajnerskog društva i stranicama Kvadre.

Na fotografiji u naslovu su pobjednici prošlogodišnjeg natječaja Kvadra Design 2011, dvosjed i naslonjač 3angle te sofa Revolve koja je osvojila Red Dot nagradu 2012 za produkt dizajn.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: