Natječaj

Natječaj za gradove budućnosti

Autor/izvor: DAZ 22/02/2012

Future Cities: Planning for the 90 per cent natječaj je kojim se traži promišljanje i osmišljavanje prostora gradova, odabranih mikro-lokacija unutar kojih se niskobudžetnim i tehnološki jednostavnim intervencijama može regenerirati javni prostor. Natječaj je otvoren za sve umjetnike, dizajnere, arhitekte, urbaniste i interdisciplinarne timove iz cijeloga svijeta.

Od natjecatelja se traži da zamisle svijet za 40 godina kada će u gradovima živjeti 7 milijardi od ukupno 9 milijardi stanovnika. U takvim uvjetima kvaliteta stanovanja kao i korištenja javnog prostora dolazi do kritične točke te se traže rješenja koja će malim intervencijama dovesti do značajnih unaprijeđenja.

Prvih 10 odabranih radova bit će predstavljeni na izložbi unutar 13. Bijenala arhitekture u Veneciji (27.08. - 01.09.2012.) u Magazzini del Sale, Punta della Dogana. Povodom izložbe održat će se i okrugli stol s međunarodnim sudionicima različitih struka.

Cilj ove nagrade je povećati vidljivost prikladne arhitekture, unutar bilo koje odabrane lokacije na svijetu, od svjetskih metropola do najsiromašnijih područja, odgovarajući na specifične zahtjeve i potrebe stanovnika ili zajednice. Sudionici trebaju odabrati jedan konkretan problem na određenoj lokaciji i dati odgovor u vidu niskobudžetne i tehnološki jednostavne intervencije kojom bi se regenerirao taj javni prostor.

Natječaj organizira Connecting Cultures u suradnji s Celeste Network.

Više o ovom natječaju saznajte na službenim stranicama Future Cities.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: