Izložba

Nemjesta u Greti

Autor/izvor: DAZ / kulturpunkt.hr 18/08/2015

Izložba Non-places po treći put u Zagrebu ujedinjuje umjetnike iz Francuske i Hrvatske

Na izložbi sudjeluje ukupno sedmero umjetnika; Nina Iris Bešlić i Vesna Šantak iz Zagreba te Vanessa Ancelot, Anthony Chatain, Marie Dekerle, Jérémy Faivre i Joanna Wong iz Pariza. Izložba se održava po treći put i odraz je dugogodišnje suradnje umjetnika iz Francuske i Hrvatske. Jedna od autorica izložbe Joanna Wong u kratkom tekstu pojam "non-places" opisuje kao zamišljena i nestvarna mjesta ili kao mjesta koja egzistiraju u našem subjektivnom svijetu oslanjajući se na francusku riječ "Non-lieux".

"Non-lieux" ( Quelque chose qui n’a pas lieu ) je mjesto kojeg nema ili događaj koji se nikad nije dogodio, međutim, za francuskog antropologa Marca Augéa "non-places" su prolazna mjesta, tranzitna mjesta i mjesta lišena individualnih obilježja kao što su autobusne stanice, kolodvori, gradski trgovi, aerodromi, igrališta, pješački prijelazi... Tako sedmero umjetnika iz Zagreba i Pariza radovima daju svoje značenje pojma promatrajući ga u širem kontekstu. Izložbu će otvoriti francuski operni pjevač Benoit Duc vokalnom izvedbom iznenađenja.

Izložba će biti otvorena u galeriji Greta od 18. do 22. kolovoza.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: