Nagrada

Nominacije hrvatskih predstavnika za međunarodnu nagradu Brick Award 2014

Autor/izvor: DAZ 26/03/2013

Nastavljajući se na već tradicionalni međunarodni projekt tvrtke Wienerberger, Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger ovih su dana izabrali najbolje arhitektonske realizacije iz Hrvatske, prispjele tijekom ožujka nakon raspisanog natječaja, a koje će predstavljati našu zemlju na izboru za uglednu međunarodnu nagradu „Brick Award `14“.

Podsjetimo, kao i prije dvije godine, ovim natječajem koji uistinu jest poseban izazov hrvatskim arhitektima,  vrednovali su se primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi koriste na izniman i inovativan način kako u pogledu izvedbe tako i tehnologije, dok “Brick Award '14” poseban naglasak stavlja na energetski učinkovitu i održivu gradnju. 

Na sam natječaj odazvalo se osam renomiranih arhitekata s ukupno devet radova, dok je Ocjenjivački sud u sastavu Tomislav Pavelić, dipl.ing.arh., Vedran Pedišić, dipl.ing.arh., Emil Šverko, dipl.ing.arh. i stručni konzultant predstavnik tvrtke Wienerberger Tomislav Franko, najuspješnijim realizacijama proglasio sljedeće autore i projekte:

1.            dr. sc. Andrej Uchtytil, dipl.ing.arh. i Renata Waldgoni, dipl.ing.arh.                                                          Postament za skulpturu kardinala Franje Kuharića

2.            Andrija Rusan, dipl.ing.arh. autorska suradnja: Marijan Mirković, dipl.ing.arh., Ljerka Kabelka, dipl.ing.arh., Poslovna zgrada Lumenart

3.            Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, suradnici: Cvjetka Peronja, dipl.ing.arh., Srđan Basrak, dipl.ing.arh., Tomislav Burgund, dipl.ing.arh., Gradske vile na Mirogojskoj cesti


postament za skulpturu kardinala Franje Kuharića


poslovna zgrada Lumenart


gradske vile na Mirogojskoj cesti

Odabrani radovi, sukladno ocjeni stručnog suda, primjereni su karakteru natječaja u smislu upotrebe materijala te predstavljaju visoke arhitektonske dosege u svojim kategorijama te će u oštroj konkurenciji predstavljati Hrvatsku u izboru za uglednu međunarodnu nagradu “Brick Award '14”.

Više informacija: http://www.wienerberger.hr/

Wienerberger AG je najveći proizvođač opeke u svijetu (Porotherm, Terca) i tržišni lider krovnog glinenog crijepa (Koramic, TONDACH) u Europi kao i betonskih ploča i opločnika (Semmelrock) u srednjoistočnoj Europi. Također vodeći je proizvođač opeke u Hrvatskoj i u Europi. Danas je prisutan na gotovo svim europskim tržištima kroz 235 tvornica u 24 zemlje, a upravo zbog širine svog proizvodnog asortimana i stalnih inovacija najveći je proizvođač građevinskog materijala u Europi. Nakon dolaska u Hrvatsku Wienerberger je investirao u modernizaciju tehnologije i povećanje kvalitete i kapaciteta proizvodnje, pa stoga danas proizvodi opeku visoke kvalitete i specifičnih svojstava.

Tvrtka Wienerberger jedini je proizvođač opeke u Hrvatskoj koji je certificirao tvorničku kontrolu proizvodnje i jedini koji na svoje deklaracije može stavljati razred kvalitete I. Građevinski materijali i rješenja od opeke, koja ima  minimalni životni vijek trajanja od 100 godina, su zdravi, ekonomični i energetski učinkoviti. Mogu se koristiti u svim energetski učinkovitim kućama, uključujući pasivne, aktivne, niskoenergetske i solarne kuće. U sustavu cijevi  (Steinzeug-Keramo keramičke cijevi i Pipelife plastične cijevi), Wienerberger je također jedan od vodećih dobavljača u Europi.

nbsp;

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: