Zelena gradnja

Novi ciklus edukativnog programa Green Building Professional

Autor/izvor: DAZ / gbccroatia.org 05/11/2015

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s drugim europskim savjetima i pod pokroviteljstvom Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, čiji je Established član, ove godine u prosincu lansira 5. generaciju cjelogodišnjeg edukativnog programa: GREEN BUILDING PROFESSIONAL 2015/2016.

Želite li saznati najnovije informacije o svjetskim trendovima zelene gradnje, kreiranju zdravog, ugodnog, produktivnog, energetski učinkovitog radnog i životnog prostora, zakonodavnoj regulativi vezanoj uz zelenu gradnju i još puno više?

Kako bi omogućio edukaciju i profiliranje generacije međunarodno priznatih stručnjaka za zelenu gradnju u Hrvatskoj, a s ciljem što skorije implementacije zelenih principa gradnje i u našoj zemlji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s drugim europskim savjetima i pod pokroviteljstvom Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, čiji je Established član, ove godine u prosincu lansira 5. generaciju cjelogodišnjeg edukativnog programa: GREEN BUILDING PROFESSIONAL 2015/2016 koji je namijenjen profesionalcima iz različitih relevantnih disciplina, a posebno se odnosi na arhitekte i inženjere, investitore te zaposlene na projektima vezanim uz EU fondove, u javnoj upravi i financijskim institucijama koji teže usklađenosti sa najnovijim trendovima u zelenoj gradnji  koje za cilj ima postizanje visoke kvalitete života i rada u prostorima i ostvarenje ušteda.

Cilj GREEN BUILDING PROFESSIONAL edukacijskog programa je podizanje naraštaja multi-disciplinarnih stručnjaka u cjelini te kreiranje radnog i životnog prostora koji će biti zdraviji, ugodniji i produktivniji, energetski učinkovit, ekonomski isplativ, zdrav za okoliš i čovjeka – a sve na temeljima zelenih principa i održivosti.

Program omogućuje stjecanje međunarodno priznatog certifikata koji ima svoju prepoznatljivost i vrijednost u svim europskim zemljama i koji daje komparativnu prednost u kreiranju prostora prema zelenim principima. Do sada su održane 4 generacije GREEN BUILDING PROFESSIONAL programa. U četiri godine 130 polaznika edukacije imalo je prilike upoznati se sa stranim i domaćim stručnjacima na području zelene gradnje te se informirati o petnaestak relevantnih i zanimljivih tema.

Program uključuje:

8 obaveznih i 4 izborna edukativna modula uz vrhunske svjetske i domaće predavače:
Definicija zelene gradnje i principi projektiranja, planiranja i gradnje zelenih objekata, Ovojnica zelene zgrade
Pravni aspekti – EU standardi, nacionalna zakonska regulativa, međunarodni certifikati zelene gradnje (LEED, BREEAM, DGNB)
Upravljanje zelenim zgradama i Cradle to Cradle
Održivi materijali i resursi, Održive drvene konstrukcije u zelenim zgradama
Dizajn nZEB kuće
BIM, Facility Management
Prostorno planiranje i urbanizam kao preduvjet zelene gradnje, odabir i upravljanje održivom lokacijom
Rekonstrukcija zaštićenih zgrada prema principima zelene gradnje
Pametne zgrade & dizajn rasvjete, KNX
Efikasno upravljanje vodnim resursima
Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni), Zeleni ured

Održivost i krajobrazna arhitektura
Radne materijale u obliku prezentacija predavača, ankete, radionice
Izvrstan networking s istomišljenicima i podržavateljima zelene gradnje
Direktan kontakt s inozemnim i domaćim stručnjacima iz područja zelene gradnje
Slobodan ulaz na većinu edukativnih programa u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju
Bodove za stalno stručno usavršavanje u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata

Samo Vas nekoliko koraka dijeli do Vašeg GREEN BUILDING PROFESSIONAL certifikata!
Upisi u tijeku, a više informacija na: www.gbccroatia.org
e-mail: info@gbccroatia.org

GREEN BUILDING PROFESSIONAL cjelogodišnja edukacija je važan edukativni alat i velika pomoć osobama koje planiraju započeti vlastiti posao! – Iskoristite mjeru HZZ-a - potpora za samozapošljavanje – „tvoje radno mjesto u zelenom gospodarstvu“ – više informacija potražite na web stranicama HZZ-a - www.hzz.hr

Za prijavu ispunite svoju PRIJAVNICU te ju pošaljite na masa.starcevic@gbccroatia.org
Na osnovu ispunjene prijavnice, primit ćete ponudu putem koje je potrebno izvršiti uplatu, nakon čega postajete polaznik GREEN BUILDING PROFESSIONAL edukacije te, nakon uspješno položenog ispita, certificirani GREEN BUILDING PROFESSIONAL stručnjak zelene gradnje!
 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: