Gostovanje

O Muzilu se priča i u Madridu

Autor/izvor: Igor Bezinović za Pulsku grupu, via Ana Dana Beroš 12/12/2013

Članovi Pulske grupe predstavili su španjolskoj javnosti u srijedu, 4. prosinca, u muzeju suvremene umjetnosti REINA SOFIA alternativne prijedloge građana za poluotok Muzil u Puli

Problem oko ovog nekadašnjeg vojnog poluotoka, kojeg gradske i državne vlasti planiraju privatizirati, u središtu je stvaralačkog rada Pulske grupe, kao i šire zajednice građana u Puli, već pune četiri godine. Gostovanje u najprestižnijem madridskom muzeju s temom Muzila nastavak je rada grupe koja je isto pitanje već prezentirala široj javnosti u Europi, putem primjerice Bijenala Mladih umjetnika Mediterana i Europe u Bariju 2008. godine, Bijenalu suvremene umjetnosti u Tirani 2009. godine te Bijenala Arhitekture u Veneciji 2012. godine, gdje su predstavljali Republiku Hrvatsku. Prezentacija projekata za Muzil u muzeju REINA SOFIA dio je rezidentnog programa na kojega je grupa pozvana putem javnog natječaja 2012. godine, a više o samom predavanju možete naći ovdje.

Pulska grupa je neformalna skupina arhitekata, umjetnika i aktivista koja od 2006. godine djeluje u Puli, pretežno usmjeravajući svoj rad na pitanje osmišljavanja budućnosti napuštenih vojnih zona u gradu. Neki od radova grupe su 'Crveni plan Pule', 'Katarina dokument', 'Plan Mediterraneo' i 'Neposredna demokracija zahtjeva neposredan prostor'.  Ljeta 2009. godine grupa organizira međunarodnu konferenciju "Grad Postkapitalizma" u Puli, a jedan od rezultata tog susreta je "Pulska deklaracija". Posljednja aktivnost kojom se grupa bavi je sudjelovanje njenih članova u građanskoj inicijativi za Muzil "Volim Pulu" čiji je cilj otvaranje i korištenje bivše vojne zone Muzil u Puli.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: