Umjetnost

Oblak u sobi

Autor/izvor: DAZ 12/03/2012

Nizozemski umjetnik Berndnaut Smilde unutar prostora galerije napravio je instalaciju oblaka. U ovom slučaju ne radi se o digitalnoj reprodukciji niti o umjetnim materijalima koji samo kopiraju prirodnu pojavu, već su oblaci u svom izvornom obliku dobiveni kombinacijom plina, vlage i točkastog osvjetljenja. Ova instalacija, nazvana Nimbus II je nasljednica prvog eksperimenta Nimbus 2010.

U prvom izdanju, Nimbus 2010 bio je postavljen u on-line galeriju Probe, s plavim zidovima i crvenim podom, a u drugoj verziji oblak se našao unutar potpuno ispražnjene prostorije bijelih zidova i visokih prozora. Prazni zidovi galerije upotpunjuju nadrealni dojam koji ostavlja oblak zarobljen u prostoriji, a oblak je u ovom scenariju taj koji je svojim magnetizmom usisao sve ostale predmete i upio sav život prostorije.

Više o umjetniku Berndnautu Smildeu saznajte ovdje, a u nastavku pogledajte fotografije Nimbusa 2010 i Nimbusa II.


Nimbus 2010


Nimbus II

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: