Mala škola arhitekture

Oblikujemo prostor - Od linije do plohe

Autor/izvor: DAZ 16/03/2016

U subotu 19. ožujka 2016. Od 10-12 sati održat će se prva ovogodišnja radionica Male škole arhitekture iz ciklusa Prostor i ja, radionicu  Od linije do plohe vode arhitektice Mateja Markršić i Daša Manojlović.

OBLIKUJEMO PROSTOR - Od linije do plohe
Radionice materijali i funkcije
U prvoj grupi radionica otkrivamo materijalnu i tehničku stranu arhitekture. To kanimo istraživati preko primjera skloništa i nastambi raznih životinja. Cilj je shvatiti razne funkcije i društvene strukture (način organizacije života) koji se događaju u prostoru, razne materijale iz kojih se prostor stvara i razne lokacije na kojima se oblikuje te koliko od svega toga ovisi konačna forma. To nam je  uvod  za druge radionice  gdje ćemo proučavati apstraktnu i simboličku narav arhitekture (onu duhovnu).Prijaviti se možete na e-mail: davorka.peric@d-a-z.hr ili na telefon 01 5509 706.
Broj prijava je ograničen, a broj djece po radionici je 15.


Dosadašnji program od 7 radionica razvijaju mladi arhitekti koji su aktivno sudjelovali u dosadašnjim radionicama. Program Prostor i ja vodi djecu korak po korak kroz različite teme iz područja vizualne kulture od od linije do  urbanizma, potičući pri tom kod djece razvoj percepcije prostora i svijesti o prostoru grada kao svom okolišu na koji možemo utjecati. Ovo je serija radionica kojima je cilj djeci približiti probleme prostornog planiranja i arhitekture. Iako svi koristimo razne prostore – stan,  ulicu, tramvaj, automobil, javne površine – vrlo smo ga rijetko svjesni. Naprosto ga koristimo. Na radionicama s djecom  na različite načine mislimo i stvaramo prostor.
Na poveznici možete vidjeti prošlogodišnji program I radionice u okviru Male škole arhitekture.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku