Stručno usavršavanje

Obnovljivi izvori energije u sustavima grijanja i pripreme tople vode

Autor/izvor: DAZ 23/04/2014

Obavještavamo vas da je u pripremi seminar 'ZG-7 Obnovljivi izvori energije u sustavima grijanja i pripreme tople vode' koji je najavljen za 13. lipnja 2014.

Predavanja će prezentirati osnovne postavke elemenata termotehničkih instalacija koje moraju biti usuglašene s 'Pravilnikom o sustavima grijanja i hlađenja' (temperature medija i sustava isl,) te 'Pravilnikom o sustavima ventilacije i klimatizacije'. Kroz multimedijalnu prezentaciju i izlaganja objasnit će se različiti izvori obnovljivih energenata (sunce, voda, zemlja, zrak i sl.) i njihovo korištenje kod grijanja i hlađenja zgrada primjenom različitih izvedbi dizalica topline. Polaznici će također biti upoznati s energetski učinkovitim tehničkim rješenjima elemenata i sklopova termotehničkih sustava za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode primjenom obnovljivih izvora energije. Objasnit će se procesi, principi rada te razlike kompresorske i apsorpcijske dizalice topline i njihovi koeficjenti efikasnosti u različitim sustavima primjene, ovisno o energetskom izvoru. Kroz predavanja polaznici će, također, dobiti informacije o kogeneracijskim (proizvodnja električne i toplinske energije) i trigeneracijskim (proizvodnja električne, toplinske i rashladne energije) sustavima i mjestima njihove primjene. Predavanjima će obuhvatiti mogućnosti i primjere korištenja sunčeva energija u sustavima grijanja, bazenske tehnike i pripreme PTV (različite sheme) u različitim građevinama.

Predavači:
V. pred. mr. sc. Ivan Cetinić, dipl. ing. stroj.
Pred. Tihomir Rengel, dipl. ing. stroj.

Termin seminara:
13. lipnja 2014. u 15 sati

Raspored:
> Tehnička i zakonska regulativa u području sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije zgrada (Rengel, 1h)
> Koristenje obnovljivih izvora energije u sustavima grijanja i pripreme PTV - SOLARNI SISTAVI (Cetinic, 1,5 h)
> Koristenje obnovljivih izvora energije u sustavima grijanja i pripreme PTV - DIZALICE TOPLINE (Rengel, 1,5 h)
> Primjeri ugradnje obnovljivih izvora topline (Cetinic, 1h)

Lokacija:
Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb

Seminar u planiran u trajanju od 5 sati, od čega 2 sata regulative.

Cijena seminara je 500,00 kuna (s PDV-om) s potvrdom o sudjelovanju. Sudjelovanje bez potvrde je besplatno uz obaveznu prijavu.

Podatke za prijavu i uplatu kotizacije možete naći ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: