Mapiranje

"Od ovdje do tamo"

Autor/izvor: DAZ 20/11/2013

Kako izgleda ne standardno kartografiranje jednog poznatog grada pokazuje nam projekt japanskog umjetnika Nobutaka Aozakia.

Pretvarajući se da je turist japanski umjetnik Nobutaka Aozaki je hodajući s plavom kapom i vrećicama iz njujorškog outleta Century 21 pitao stanovnike grada da ga usmjere do određenih točaka na Manhattenu. Inzistirajući na grafičkim uputstvima Aozaki je skupio cijelu seriju skica i mapa njujorčana povezujući ih u zanimljivi kolaž sastavljen na osnovu realnih prostornih odnosa. Više od stvaranja cjelokupne mape Manhattana, težnja je bila, kako sam Aozaki kaže, stvoriti svojevrsni vlastiti kartografski dnevnik kretanja po New Yorku. Projekt „From Here to There“ je i dalje u tijeku. Aozaki živi, radi i izlaže u New Yorku, a više o njegovim radovima potražite ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: