Odaziv

Odaziv s02e14 - Zagrebačka Promenadologija Vol.1

Autor/izvor: Filip Pračić 03/03/2020

7.3.2020., u sklopu Odaziva, posjećujemo Centar za Ženske studije, gdje ćemo u razgovoru s voditeljicama Centra otvoriti temu uloge žene u našem kulturnom i političkom prostoru.

Politika. Što sad prostor ima s tim? Osim starog značenja politike kao poslova vezana uz polis, nije se mnogo promijenilo. Tko se sve i na koji način bavi prostorom i politikom u Zagreb gradu, saznat ćemo kroz šetnju u subotu 7.3. Ovom šetnjom otvaramo temu politike prostora i upoznajemo inicijative, udruge i ljude koji se bave prostorom, i to onim nezavisnim, kulturnim, autonomnim i alternativnim – nadasve, gradskim.

Za početak posjećujemo Centar za Ženske studije, gdje ćemo u razgovoru s voditeljicama Centra otvoriti temu uloge žene u našem kulturnom i političkom prostoru te povezati ulogu Marije Jurić Zagorke o političkom izvještavanju sa današnjim novinarstvom i izvještavanjem o prostoru. Dovoljno je spomenuti dubajski memorandum i Danku Derifaj da se podsjetimo da Zagorkine nasljednice hodaju među nama, i uvelike pridonose shvaćanju na koji se način gradom upravlja.

Za ritam brzih koraka gradom, pobrinut će se iskusni šetači i istraživači prostora iz inicijativa 1postozagrad i Mapiranje Trešnjevke, Saša Šimpraga i Vanja Radovanović koji će nas uputiti u javna dobra i sve što nam kao građanima pripada - od glavnog trga prema Trešnjevačkim bespućima.

U slučaju kiše, preporučamo kabanice, kišobrane i slične rekvizite.

Vidimo se u subotu u 11.00 ispred DAZ-a!

Tagovi

ODAZIV

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: