Osvrt

Okrugli stol i druženje prilikom gostovanja DVA ARHITEKTA

Autor/izvor: DAZ 05/12/2013

Donosimo vam osvrt na okrugli stol koji se proteklog utorka održao u DAZ-u, na kojem su glavni gosti bili Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz 2A.

U Dijalogu struka prošli smo kroz nekoliko intimnih pričao o nastajanju interijera popraćenih vizualnim materijalima iz ranog perioda, ratnih godina od 1991.-1995. kada su 2A radili isključivo interijere.

U povijesni kontekst interijera i dizajna u prvoj polovici prošlog stoljeća u Njemačkoj i Austriji uveo nas je arhitekt Toni Bešlić. Paralela s današnjim recesijskim periodom, podvučena je i kroz temu predavanja suženu isključivo na interijere i to one koji ne uključuju izgradnju čitave kuće s interijerom, već samo projektiranje interijera unutar ranije izgrađenog prostora. Puna dvorana kluba arhitekata okupila je većinom mlađu generaciju arhitekata koji  teško pronalaze veće poslove. Petogodišnje studiranje interijera kao arhitektonskog djelovanja u prostoru, kako u funkcionalnom tako i u vizualnom smislu urodilo je plodom - s tri nagrade Bernardo Bernardi koje su prepoznale čisti apstraktni plasticitet, studiju unutrašnjeg prostora kao jedinstvenog prostora i kompoziciju koja spaja  jednostavnost i organske materijale.

Davorka Perić

 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: