Projekt

Open air office Aristidea Antonasa

Autor/izvor: DAZ 30/11/2015

Predstavljamo Open Air Office - atenski projekt jednog od naših ovogodišnjih žiratora programa Think SpaceAristidea Antonasa.

Open Air Office (Υπαίθριο Γραφείο) realiziran 2011. u centru Atene sastoji se od sistematskih transformacija objekata u malom mjerilu u urbanu kompoziciju, odnosno situaciju. Sustav stolova, polica za knjige i rasvjete za čitanje stvara u javni prostor za rad online u napuštenom atenskom prostoru. Projekt izaziva potencijal urbanih intervencija u današnjim gradovima s uvođenjem programa za Atenu u kritičnom trenutku za gradski život.

Open Air Office oscilira između odbijanja specifičnog koncepta lokalnosti (povezujući se s neutralnošću nematerijalnog rada) i obrnutog naglaska na lokalni element – osvjetljenje određenog prostora dekadentnog grada s globalnim programom. Uredski prostor se može koristiti od strane svih koji nemaju trajno mjesto za rad te od strane ljudi zainteresiranih za neplanirane ili organizirane sastanke i suradnje. Materijalizacija projekta iskoristila je okvir umjetničkog bijenala za formuliranje odgovora na svakodnevicu dekadentnog gradskog centra da bi se pojmilo što arhitektura može biti nakon propasti svojih stabilnih vrijednosti iz prošlosti. U ovom kontekstu vaganje između starog i novog i nadolazećeg, između dizajna i ne-dizajna je ključno. Bernard Tschumi okarakterizirao je projekt kao „programatski najinventivniji“ projekt zadnjih godina u Grčkoj.
 

Više o radu Aristidea Antonasa saznajte ovdje, a intervju za Vizkulturu povodom njegovog boravka na Think Space Nekonferenciji u listopadu, u Zagrebu pročitajte ovdje.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku