Architecture without borders

Osvrt na prezentaciju programa Architecture without borders

Autor/izvor: DAZ 03/12/2014

Krajem prošlog mjeseca druženjem i prezentacijama u prostorima DAZ-a priveli smo kraju program Architecture without borders ostvaren u suradnji s potprogramom Europske unije za cijeloživotno obrazovanje Leonardo da Vinci. Donosimo vam dio atmosfere.

Uz predstavljanje rezultata programa u Društvu arhitekata, prezentacija je održana i na Arhitektonskom fakultetu. Odjek provedenog programa među svim sudionicima bio je iznimno dobar, potičući i animirajući kolege i mlade arhitekte na sudjelovanje u budućim sličnim programima. Društvo arhitekata Zagreba kao nositelj projekta u Hrvatskoj, uz Hrvatsku komoru arhitekata, iznimno je zadovoljno recepcijom i rezultatima. Nadamo se skorom provođenju sličnih programa, koji su, držimo, nužnost u obrazovanju i profesionalnom sazrijevanju hrvatskih arhitekata, koji samo obrazovanjem i iskustvom mogu konkurirati na europskoj arhitektonskoj sceni i tržištu.


Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebu


Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebu


DAZ

Preko Društva arhitekata Zagreba 15 je mladih arhitektica i arhitekata dobilo priliku u okviru projekta Arhitektura bez granica (Architecture without borders) sudjelovati u višemjesečnoj stručnoj praksi u 15 arhitektonskih ureda u 9 europskih zemalja. Arhitektura bez granica projekt je koji je DAZ prijavio na potprogram Europske unije za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL)– Leonardo da Vinci –  i pokrenuo 2013. godine. Programom Leonardo se obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. Na natječaj koji je proveo DAZ pristigla je 31 prijava, a rangiranjem participanata od strane stručnog žirija izabrano je 15 koji su na kraju dobili mogućnost skupljanja dragocjenog profesionalnog i osobnog iskustva.


Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cijeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL) obuhvaćao je strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je bio osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici su imali mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, mogućnostima vlastitog zapo&ˇljavanja na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućavao je prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i trži&ˇtem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika. Više o dobitnicima stipendija saznajte OVDJE, a više o potprogramu Leonardo da Vinci ovdje.

      

Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebuˇ

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku