Architecture without borders

Osvrt na prezentaciju programa Architecture without borders

Autor/izvor: DAZ 03/12/2014

Krajem prošlog mjeseca druženjem i prezentacijama u prostorima DAZ-a priveli smo kraju program Architecture without borders ostvaren u suradnji s potprogramom Europske unije za cijeloživotno obrazovanje Leonardo da Vinci. Donosimo vam dio atmosfere.

Uz predstavljanje rezultata programa u Društvu arhitekata, prezentacija je održana i na Arhitektonskom fakultetu. Odjek provedenog programa među svim sudionicima bio je iznimno dobar, potičući i animirajući kolege i mlade arhitekte na sudjelovanje u budućim sličnim programima. Društvo arhitekata Zagreba kao nositelj projekta u Hrvatskoj, uz Hrvatsku komoru arhitekata, iznimno je zadovoljno recepcijom i rezultatima. Nadamo se skorom provođenju sličnih programa, koji su, držimo, nužnost u obrazovanju i profesionalnom sazrijevanju hrvatskih arhitekata, koji samo obrazovanjem i iskustvom mogu konkurirati na europskoj arhitektonskoj sceni i tržištu.


Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebu


Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebu


DAZ

Preko Društva arhitekata Zagreba 15 je mladih arhitektica i arhitekata dobilo priliku u okviru projekta Arhitektura bez granica (Architecture without borders) sudjelovati u višemjesečnoj stručnoj praksi u 15 arhitektonskih ureda u 9 europskih zemalja. Arhitektura bez granica projekt je koji je DAZ prijavio na potprogram Europske unije za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL)– Leonardo da Vinci –  i pokrenuo 2013. godine. Programom Leonardo se obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. Na natječaj koji je proveo DAZ pristigla je 31 prijava, a rangiranjem participanata od strane stručnog žirija izabrano je 15 koji su na kraju dobili mogućnost skupljanja dragocjenog profesionalnog i osobnog iskustva.


Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cijeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL) obuhvaćao je strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je bio osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici su imali mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, mogućnostima vlastitog zapo&ˇljavanja na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućavao je prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i trži&ˇtem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika. Više o dobitnicima stipendija saznajte OVDJE, a više o potprogramu Leonardo da Vinci ovdje.

      

Prezentacija programa Architecture without borders na Af u Zagrebuˇ

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: