Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Osvrt na prvu radionicu

Autor/izvor: DAZ / Davorka Perić 14/03/2014

Prva u ciklusu radionica Prostor i ja  - od Linije i plohe održana je početkom ožujka u Društvu arhitekata uz  entuzijazam mladih polaznika, podršku mladih arhitektica – volonterki i kreativni i metodološki pristup Male škole arhitekture.

Voditeljica radionice Aneta Mudronja Pletenac nakon uvoda koji na djeci prilagođen način radi paralelu između građenja u prirodi i arhitekture,  upoznaje djecu s gradnjom životinjskih skloništa, pa nastavljajući s primjerima iz arhitekture upoznaje djecu s linijom kao gradivnim, funkcionalnim i estetskim elementom u arhitekturi.

Djeca su  uz pripremljen materijal na jednostavan način koristeći drvene štapiće (one za ražnjiće) gradila mostove po uzoru na Leonarda da Vincia,  koristeći konac  stvarala su  „rihterovske“ prostorne slike, a plastične cjevčice (slamke) poslužile su im kao linijski gradivni element za veće objekte nastale udruživanjem trokutastih oblika kojim se oblikovao prostor.

Radionicu je vodila Aneta Mudronja Pletenac uz pomoć volonterki Male škole arhitekture Brune Stipančić, Snježane Josipović, Matee Markešić, Sabine Pleše, Marije Burum i Daše Manojlović.

Izložbu radova nastalih na radionici Od linije do plohe  otvorila  je sasvim  neplanirano povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer.

Davorka Perić

Pogledajte što smo  napravili: 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: