Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Osvrt na prvu radionicu

Autor/izvor: DAZ / Davorka Perić 14/03/2014

Prva u ciklusu radionica Prostor i ja  - od Linije i plohe održana je početkom ožujka u Društvu arhitekata uz  entuzijazam mladih polaznika, podršku mladih arhitektica – volonterki i kreativni i metodološki pristup Male škole arhitekture.

Voditeljica radionice Aneta Mudronja Pletenac nakon uvoda koji na djeci prilagođen način radi paralelu između građenja u prirodi i arhitekture,  upoznaje djecu s gradnjom životinjskih skloništa, pa nastavljajući s primjerima iz arhitekture upoznaje djecu s linijom kao gradivnim, funkcionalnim i estetskim elementom u arhitekturi.

Djeca su  uz pripremljen materijal na jednostavan način koristeći drvene štapiće (one za ražnjiće) gradila mostove po uzoru na Leonarda da Vincia,  koristeći konac  stvarala su  „rihterovske“ prostorne slike, a plastične cjevčice (slamke) poslužile su im kao linijski gradivni element za veće objekte nastale udruživanjem trokutastih oblika kojim se oblikovao prostor.

Radionicu je vodila Aneta Mudronja Pletenac uz pomoć volonterki Male škole arhitekture Brune Stipančić, Snježane Josipović, Matee Markešić, Sabine Pleše, Marije Burum i Daše Manojlović.

Izložbu radova nastalih na radionici Od linije do plohe  otvorila  je sasvim  neplanirano povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer.

Davorka Perić

Pogledajte što smo  napravili: 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku