Radionica

Otvorene prijave na Bale Valle Architectural Workshop (BVAW)

Autor/izvor: DAZ 28/08/2020

Međunarodna arhitektonska radionica Bale Valle Architectural Workshop (BVAW) bit će održana u Balama od 12. do 19. rujna 2020. godine pod mentorstvom Mateja Blenkuša (Ljubljana) i Antuna Sevšeka (Zagreb), a namijenjena je studentima arhitekture i mladim arhitektima. Prijave na sedmodnevnu radionicu otvorene su do 8. rujna!

 

Radionica u organizaciji Društva arhitekata Istre DAI-SAI i udruge Metamedij dio je Mi plus projekta (www.miplus.hr) koji se bavi razvojem programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti s ciljem stvaranja uvjeta za osnivanje kulturnog centra za produkciju i nezavisnu kulturu u Istri. Upravo je ideja osnivanja ovakvog centra tema radionice na kojoj će se izrađivati i predlagati idejna rješenja prenamjene, odnosno smještaja produkcijskog, prezentacijskog i edukacijskog centra u prostor bivše kino dvorane u Balama. U rješavanju ovih zadanih suprotnosti,  odnosno smještajem urbanog, globalnog i suvremenog programa u ruralni, lokalni i povijesni kontekst, leži potencijal za razvoj jedinstvenog kulturnog proizvoda u Hrvatskoj i Europi - međunarodnog referentnog centra za istraživanje, razvoj i primjenu suvremene umjetnosti i novih tehnologija. 
 
Sudjelovanje na radionici i smještaj za polaznike su besplatni, a zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Osobe iz drugih zemalja dužne su provjeriti mogućnost fizičkog prisustva na radionici, a u slučaju nemogućnosti putovanja omogućit će im se online sudjelovanje. Također, u slučaju zabrane okupljanja radionica će biti održana online. Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese kreativne.fabrike@gmail.com. 
 
Matej Blenkuš je dekan i izvanredni profesor na Fakultetu za arhitekturu ljubljanskog univerziteta, a istovremeno vodi arhitektonski studio Abiro u Ljubljani. Član je Društva arhitekata Ljubljane i Komore za arhitekturu i prostor Slovenije. Diplomirao je i doktorirao na Fakultetu za arhitekturu ljubljanskog univerziteta, a magistrirao na Helsinki Technical University, Aaalto Univerziteta. Za magistarski rad dobio je 1999. nagradu. Sudjelovao je na brojnim nacionalnim arhitektonskim natječajima na kojima je s koautorima primio više nagrada i priznanja: Plečnikovu (2016) i Fabianijevu nagradu za urbanistične dosege (2017) za Nordijski center Planica, Plečnikovo priznanje za Mestno knjižnico Grosuplje (2007) te studentsku Plečnikovu (1996) i Župančičevu nagradu grada Ljubljane za višenamjensku zgradu Šmartinka (2002). Za opsežan arhitektonski opus je s prof. Milošem Florijančičem 2015. dobio najvišu nagradu struke Platinasti svinčnik, a s ostalim djelima bio je nekoliko puta u nacionalnom izboru za europsku nagradu Mies van der Rohe.
 
Antun Sevšek je samostalni arhitekt i istraživač. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a od 2006. radi u arhitektonskim uredima Studio UP i hpnj+ iz Zagreba. Sudjelovao je samostalno i u timovima na arhitektonskim natječajima i osvojio šest nagrada, od kojih dvije prve: za Park pomirenja u Vukovaru i za Vizualni identitet i novo rješenje postava muzeja Lipa pamti – Lipa, obje 2013. godine. Bio je dio kustoskog tima završne izložbe međunarodnog projekta Nedovršene Modernizacije iz 2012., dok je 2013. s Damirom Gamulinom i Marojem Mrduljašem radio na oblikovanju sadržaja, postavu izložbe i uređivanju knjige Prostori su-djelovanja o 20 godina prostornog planiranja Zadarske županije za što je 2016. dobio nagradu Neven Šegvić. Član je nevladine organizacije za istraživanja, edukaciju i aktivizam na polju arhitekture i urbanizma Platforma 9,81; i aktivan u zagrebačkoj udruzi Pravo na grad, odnosno u savezu udruga Operacija grad gdje se bavi praćenjem i analizom prostorno-planskih dokumenata na gradskoj i nacionalnoj razini, politikama upravljanja gradom i razvojem inovativnih institucionalnih modela.  
 
Projekt Mi plus je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi ga istoimena platforma koju čine udruge Metamedij, Faro 11, Sonitus, L.A.E. XXI i Društvo arhitekata Istre DAI-SAI, te Istarska kulturna agencija IKA-ACI. Njegov je cilj osigurati dugoročni i održivi okvir za suradnju organizacija civilnog društva i javnog sektora, razvoj suradničkih programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti te stvaranje uvjeta za osnivanje centra za produkciju i nezavisnu kulturu u Istri po principu civilno-javnog partnerstva. 
 

 

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.