Knjiga

Pariz vs. New York

Autor/izvor: DAZ 05/01/2012

Pariški grafički dizajner Vahram Muratyan na duhovit način i kroz simplificirane ilustracije usporedio je prepoznatljive simbole, običaje, mjesta i kulturu te povukao paralele između dvije svjetske metropole: Pariza i New Yorka.

Nakon dužeg vremena provedenog u New York Cityu, parižanin Vahram Muratyan, po povratku u svoj rodni grad napravio je online zbirku ilustracija kroz koje je podcrtao razlike između ove dvije metropole. Bilo da uspoređuje Amelie i Carrie Bradshaw ili prikazuje razlike u veličini kave i načinu konzumacije, njegov duhovit i pronicljiv stil, osvaja i dizajnom i jednostavnošću kojom priča priču o ova dva grada.U knjizi koja je upravo izašla nalazi se čak 105 njegovih ilustracija, od kojih 60 nije nikada do sada objavljeno. Muratyan ulazi duboku u stil života njujorčana i parižana uspoređujući detalje poput pariške strasti prema pauzi za cigaretu nasuprot njujorškom aktivnom provođenju vremena.Osim usporednih side-by-side grafika, u knjizi se nalaze i dvije karte gradova koje na prvi pogled djeluju kao standardne mape, ali nakon pobližeg promatranja otkriva se da su na kartama ova dva grada superponirana, tako da je na primjer, Empire State Building dislociran na mjesto gdje inače stoji Eiffelov toranj.Knjigu je moguće naručiti preko Amazona.

Više ilustracija na Cool Hunting ili parisvsnyc.blogspot.com

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: