Fotografija

Plaže iz zraka

Autor/izvor: DAZ / wired 20/08/2014

S približavanjem kraja sezone godišnjih odmora donosimo vam seriju fotografija plaža iz zraka „Up in the air“ belgijskog fotografa Antoinea Rosea.

"Up in the air" serija je zanimljivih fotografija snimanih iz helikoptera belgijskog fotografa Antoina Rosea. Serija je započela dok je Rose radio kao službeni fotograf svjetskog prvenstva u kitesurfing-u. Tijekom leta iznad Copacabane i Ipaneme zamijetio je grafičku zanimljivost kompozicije i bitnu razliku u percepciji iz pješačke perspektive. Od onda, Rose je fotografirao plaže od Miamija do Hamptonsa.

 

Osim grafičke fascinantnosti minimalističkih kompozicija, Roseove fotografije otkrivaju i sociološke aspekte plaža, koja je privatna, koja javna, što se vidi po matricama postavljenih ležaljki i suncobrana, homogenosti ili heterogenosti plaže. Fotografiranje viseći iz helikoptera nije jednostavno napominje Rose, često ovisi o vremenskim uvjetima, a jednom je bio i hospitaliziran uslijed tvrdog slijetanja.Serija „Up in the air“ se nastavlja, a više o radu Antoine Rosea potražite ovdje.

 

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku