DZA 2012

Počeli su Dani zagrebačke arhitekture!

Autor/izvor: DAZ 30/05/2012

U utorak 29.05.2012. počeli su Dani zagrebačke arhitekture koji se ove godine održavaju od 29.05. do 02.06. s temom stambene arhitekture u 21. stoljeću. Prvi dan započeo je s pozdravom organizatora, nakon čega su uslijedila predavanja na temu stambene arhitekture, prvo predstavljanje Antologijskog arhitektonskog vodiča Zagreba, a za kraj je održan okrugli stol s gostima predavačima i uzvancima. Pogledajte fotografije u nastavku u pridružite nam se ostalih dana!

Otvorenje Dana zagrebačke arhitekture održano je u DAZ-u 29.05.2012. s početkom u 17:30 uz pozdrav okupljenima od predsjednika DAZ-a, Damira Ljutića i uvodnu riječ organizatora DZA, Tihomila Matkovića koji je iskorstio priliku da zahvali svima na organizaciji, Luki Korlaetu i Koraljki Zadro kao programskom timu i Ani Marendić i Mladeni Belamarić zaduženim za organizaciju te brojnim suradnicima.

Prvo predavanje održali su Zlatko Karač i Alen Žunić, autori Antologijskog arhitektonskog vodiča Zagreba te dali brz kronološki pregled svih 100 građevina koje su uvrštene u vodič. Karač i Žunić su najavili i englesko izdanje vodiča, kao i druge edicije poput urbanističkog vodiča te planove za web i mobilnu verziju vodiča po Zagrebu. Na kraju je Matea Bronić ukratko predstavila grafički dizajn i funkcionalnu sistematizaciju vodiča.Drugo predavanje otvorio je akademik Branko Kincl koji je započeo temu stanogradnje te prepustio riječ svojim doktoradicama Ivani Senjak, Nikolini Vezilić i Željki Hrs Borković. Pričalo se o stanovanju i stanogradnji u socioekonomskoj strategiji razvoja društva s osvrtom na socijalnu stanogradnju u Europi, održivosti postojeće stambene izgradnje i gotovo nula energetskim stambenim zgradama te potencijalu energetske obnove.Treće po redu predavanje prvog dana Dana zagrebačke arhitekture održao je prof.dr.sc. Tihomir Jukić o stambenim naseljima i stambenoj politici u Zagrebu od 1950. do 2010.Za kraj je održan okrugli stol s predavačima i drugim sudionicima gdje su se diskutirale teme načete na predavanjima.


Fotograf: Goran Hrubi

U srijedu, 30.05.2012. nastavljamo s predavanjima u DAZ-u s gostima predavačima: Mladen Jošić (17:30 h), autori zgrada u Sopnici Jelkovec i naselju Ris: A. Suljić, K. Careva, D. Milenković, A. Ilijanić, A. Kostrenčić, T. Zaninović, V. Brezović (18:20h), Francois Claessens (19:15h), okrugli stol (20:05h). Pridružite nam se!

PROGRAM U SRIJEDU SE ODRŽAVA U DAZ-u, A U ČETVRTAK SU PREDAVANJA NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU!

Detalj program pogledajte ovdje.

Ovdje saznajte više o Danim zagrebačke arhitekture.

Video

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: