Stručni obilazak

Posjet Pionirskom gradu / Gradu mladih

Autor/izvor: DAZ / moteltrogir.tumblr.com 03/06/2014

U sklopu aktivnosti projekta 'Motela Trogir' organizira se posjet sa stručnim vodstvom Pionirskom gradu / Gradu mladih, u subotu, 7. lipnja, s početkom u 12 sati. Posjet je besplatan i otvoren za sve posjetitelje. Sastanak je na zapadnom ulazu u Grad mladih, Miroševečka cesta (pored jezera).

Pionirski grad realiziran je od 1948. do 1953. godine suradnjom urbanista Josipa Seissela, arhitekta Ivana Vitića i krajobraznih arhitekata Zvonimira Fröhlicha i Pavla Ungara. Na šumovitim obroncima Medvednice, tada na krajnjem istoku urbaniziranog područja Zagreba, Pionirski grad u zagrebačkom kvartu Granešina zamišljen je kao edukacijsko-rekreativni centar za djecu opremljen specijaliziranim paviljonima za boravak, prehranu i učenje te kultiviranim zelenim površinama za odmor i zabavu. U duhu poslijeratnih nastojanja oko ideološkog odgoja novih naraštaja, ali i brige za zdravlje te svestrano obrazovanje mlađih generacija, Pionirski grad u Zagrebu bio je dio mreže sličnih 'odmarališta i oporavilišta' koja se podižu diljem FNR Jugoslavije. Svojim programom te urbanističko-arhitektonskom artikulacijom, Pionirski grad predstavlja kompleks od izuzetne kulturno-povijesne vrijednosti za razdoblje prvih poratnih godina te uživa status zaštićenog kulturnog dobra.Stručno vodstvo: Lidija Butković Mićin (Odsjek za povijest umjetnosti, Sveučilište u Rijeci, članica tima Motel Trogir) i doc.dr.sc. Igor Duda (Odsjek za povijest, Sveučilište Jurja Dobrile, Pula)

Autobus ZET-a, linija 208 (Dubrava - Vidovec),  stanica Grad mladih, bus kreće u 11 30.

Projekt Motel Trogir fokusiran je na nasljeđe modernizma, s posebnim naglaskom na opus arhitekta Ivana Vitića.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: