Stručni obilazak

Posjet Pionirskom gradu / Gradu mladih

Autor/izvor: DAZ / moteltrogir.tumblr.com 03/06/2014

U sklopu aktivnosti projekta 'Motela Trogir' organizira se posjet sa stručnim vodstvom Pionirskom gradu / Gradu mladih, u subotu, 7. lipnja, s početkom u 12 sati. Posjet je besplatan i otvoren za sve posjetitelje. Sastanak je na zapadnom ulazu u Grad mladih, Miroševečka cesta (pored jezera).

Pionirski grad realiziran je od 1948. do 1953. godine suradnjom urbanista Josipa Seissela, arhitekta Ivana Vitića i krajobraznih arhitekata Zvonimira Fröhlicha i Pavla Ungara. Na šumovitim obroncima Medvednice, tada na krajnjem istoku urbaniziranog područja Zagreba, Pionirski grad u zagrebačkom kvartu Granešina zamišljen je kao edukacijsko-rekreativni centar za djecu opremljen specijaliziranim paviljonima za boravak, prehranu i učenje te kultiviranim zelenim površinama za odmor i zabavu. U duhu poslijeratnih nastojanja oko ideološkog odgoja novih naraštaja, ali i brige za zdravlje te svestrano obrazovanje mlađih generacija, Pionirski grad u Zagrebu bio je dio mreže sličnih 'odmarališta i oporavilišta' koja se podižu diljem FNR Jugoslavije. Svojim programom te urbanističko-arhitektonskom artikulacijom, Pionirski grad predstavlja kompleks od izuzetne kulturno-povijesne vrijednosti za razdoblje prvih poratnih godina te uživa status zaštićenog kulturnog dobra.Stručno vodstvo: Lidija Butković Mićin (Odsjek za povijest umjetnosti, Sveučilište u Rijeci, članica tima Motel Trogir) i doc.dr.sc. Igor Duda (Odsjek za povijest, Sveučilište Jurja Dobrile, Pula)

Autobus ZET-a, linija 208 (Dubrava - Vidovec),  stanica Grad mladih, bus kreće u 11 30.

Projekt Motel Trogir fokusiran je na nasljeđe modernizma, s posebnim naglaskom na opus arhitekta Ivana Vitića.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: