Izbori

Poziv na kandidiranje za izbor članova tijela hrvatske komore arhitekata i tijela

Autor/izvor: HKA 13/07/2012

Kandidacijski postupak za izbor članova Nadzornog odbora, Stegovnih tijela, Arbitražnog suda i Odbora za cjenik usluga započeo je u petak, 20. travnja i traje do utorka, 17. srpnja 2012. godine., sukladno Odluci Skupštine o raspisivanju izbora broj SK 03/08/20042012.

Ovaj poziv upućuje se svim članovima Hrvatske komore arhitekata koji imaju pravo birati i biti birani u tijela Komore. Članovi Komore u statusu mirovanja i prekida poslovanja, kojima je izrečena teža stegovna mjera, koji nisu podmirili obvezu plaćanja članarine za prethodne ili tekuću godinu, te počasni članovi, ne mogu se kandidirati za pojedine funkcije u tijelima Komore i ne mogu glasovati.

NADZORNI ODBOR - 3 člana koji nisu članovi drugih tijela HKA-a

ODBOR ZA CJENIK USLUGA – 7 članova Hrvatske komore arhitekata

Za člana Nadzornog odbora i Odbora za cjenik usluga ovlašteni arhitekt se može kandidirati samostalno ili ga kandidira Vijeće područnog odbora ili Upravni odbor.

Prijedlog člana Komore koji se sam kandidira mora biti podržan s pravovaljano prikupljenim potpisima najmanje deset članova Komore. Vijeće područnog odbora i Upravni odbor dostavljaju listu kandidata, donesenu temeljem odluke.

PREDSJEDNIK, UPRAVNI ODBOR I ODBOR ZA UPIS – biraju se iz reda članova Skupštine

Kandidacijski postupak za izbor predsjednika, Upravnog odbora i Odbora za upis počinje u subotu, 07. srpnja i traje do utorka, 17. srpnja 2012. godine.

PREDSJEDNIK - član Skupštine HKA

UPRAVNI ODBOR - 8 članova iz reda članova Skupštine HKA

ODBOR ZA UPIS - 4 člana iz reda članova Skupštine HKA

Za predsjednika Komore, člana Upravnog odbora i člana Odbora za upis može se kandidirati svaki član Skupštine samostalno ili ga kandidira Vijeće područnog odbora ili Upravni odbor.

Kandidatura člana Skupštine koji se sam kandidira za predsjednika Komore mora biti podržana s pravovaljano prikupljenim potpisima najmanje četrdeset (40) članova Komore. Svaki predlagač može svojim potpisom podržati samo jednog kandidata za predsjednika Komore. Vijeća područnih odbora i Upravni odbor predlažu kandidate, temeljem donesenih odluka.

Svaki kandidat za predsjednika Komore uz prijavu kandidature prilaže svoj životopis i  program rada kojim se prethodno predstavlja, a koji se objavljuje na web stranici Komore.

Prijedlog člana Skupštine, koji se sam kandidira za člana Upravnog odbora ili Odbora za upis Komore, mora biti podržan s pravovaljano prikupljenim potpisima najmanje deset članova Komore. Vijeća područnih odbora i Upravni odbor predaju liste kandidata, donesene temeljem  njihovih odluka, uvažavajući princip proporcionalne zastupljenosti svih izbornih jedinica.

Kandidacijske obrasce i liste kandidata potrebno je dostaviti Izbornoj komisiji HKA-a najkasnije do utorka, 17. srpnja 2012. godine, s pisanim očitovanjem svakog kandidata o prihvaćanju kandidature, na propisanom obrascu.

Izborna sjednica Skupštine održat će se 20. srpnja 2012. godine, na kojoj će se birati tijela Hrvatske komore arhitekata i tijela Skupštine.

Kandidacijski obrazac za člana Nadzornog odbora
Kandidacijski obrazac za člana Odbora za cjenik usluga
Kandidacijski obrazac za predsjednika
Kandidacijski obrazac za člana Upravnog odbora
Kandidacijski obrazac za člana Odbora za upis
Obrazac za prihvaćanje kandidature


Branimir Bilušić, ovl.arh.
predsjednik Izborne komisije HKA

Tagovi

hka, izbori

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: