Poziv

Poziv na natječaj Basic Balkan Architecture - BBA

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 12/10/2015

Udruga Kolektiv, povodom sudjelovanja u okviru drugog Balkanskog arhitektonskog bijenala, raspisuje natječaj za koncept, dizajn i produkciju prostorne instalacije u okviru galerije Kolektiv na temu identiteta arhitekture Balkana pod nazivom Basic Balkan Architecture - BBA koji ima za cilj pronalaženje zajedničkog jezika u arhitektonsko-kulturološkom izrazu Balkana i šireg područja.

Od autora se očekuje da osobno i individualno interpretiraju elemente kulturne raznolikosti Balkana i preispitaju njihove mogućnosti kroz inovativnu primjenu u oblikovanju prostora. Prostorna instalacija bi trebala biti napravljena pretežno od drva, kao osnovnog građevinskog materijala. Svi sudionici se pozivaju da karakter ovogodišnje izložbe iskoriste kao priliku da svoj rad i ideju na zadanu temu realiziraju.

Natječaj je otvoren za sve pojedince ili grupe autora koji stvaraju i promišljaju u polju arhitekture i dizajna, uključujući i studente završnih godina fakulteta. Prijava radova se vrši anonimno, a poziv je otvoren do 01. studenog 2015.

Pobjedničko rješenje biti će izvedeno u izložbenom prostoru udruženja Kolektiv osobno od strane autora, a izložba će biti otvorena za posjetitelje u razdoblju od 08. do 29. prosinca.

Detaljne informacije i poziv objavljeni su na stranici:

http://www.kolektivarhitekata.com/

Sva pitanja u vezi natječeja možete poslati na: bba@kolektiv.rsBalkanski arhitektonski bijenale - BAB predstavlja tradicionalnu manifestaciju iz područja arhitektonsko-urbanističke teorije i stvaralaštva koja se ove godine održava drugi put, u razdoblju od 7. do 14. prosinca, u prostoru Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.
Galerija Kolektiv je novi izložbeni prostor u Karađorđevoj ulici 53 u Beogradu, posvećen poticanju razvoja suvremene arhitekture. Identitet galerije oblikuje se izložbama koje tematski obuhvaćaju ili dotiču arhitekturu, kao i suradnjom sa internacionalnim organizacijama i izložbama sličnog karaktera.

via: www.oris.hr

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: