Predavanje

Predavanje Miloša Koseca u sklopu europske platforme Future Architecture u Orisu

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 24/04/2016

U srijedu, 27. travnja 2016. u 20:00 sati  Miloš Kosec, arhitekt, urednik i publicist koji živi i radi u Ljubljani, održat će četvrto u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u sklopu platforme Future Architecture naziva Ruincarnations.

Postindustrijsko je doba nanovo otkrilo fascinaciju ruševinama: od fenomena kao što je shabby chic do ruin porn-a, znakovi propadanja primjetni na repetitivnoj standardiziranoj proizvodnji okidač su komodifikacije. S druge strane, proces deindustrijalizacije ispraznio je velika gradska područja i može se smatrati najvećim proizvođačem ruševina ikad. Predavanje će se kritički osvrnuti na arhitektonske manifestacije suvremene žudnje za ruševinama. Što nam ruševine govore o mogućnostima novog razmatranja arhitekture i urbanoga planiranja? Postoji li određena emancipacijska srž u fascinaciji ruševinama i propadanjem koju bi trebalo spasiti?

Miloš Kosec diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani 2013. godine s diplomskim radom naziva Ruševina kao arhitektonski objekt, za koji je primio Plečnikovu i Prešernovu nagradu. Istražuje, piše i objavljuje članke u slovenskim i stranim arhitektonskim časopisima, sudjelovao je na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama, a 2016. godine nominiran je članom platforme Future Architecture.  

Predavanje Miloša Koseca četvrto je predavanje u Oris Kući arhitekture u sklopu projekta Future Architecture Platform. Riječ je o europskoj platformi koja uključuje 14 organizacija iz 13 zemalja predvođenih Muzejom za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. U potrazi za individualcima i kolektivima s vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi, upućen je poziv za ideje na koji je pristiglo gotovo 300 projekata vezanih ne samo za arhitekturu već i urbanizam, krajobraznu arhitekturu, dizajn, film i umjetnost. Određeni projekti odabrani su za sudjelovanje u programu izložbi, konferencija, predavanja i radionica koje će se održavati kroz 2016. godinu diljem Europe, pa tako i u Zagrebu - u Oris Kući arhitekture. 

Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će biti na engleskom jeziku.

RADNO VRIJEME ORIS KUĆE ARHITEKTURE
Izložbeni prostor: 09h – 21h (pon-pet)
                                    11 – 21 h (sub)

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: