Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Razreda arhitekata

09/01/2008


Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak, 7. siječnja 2008. godine ...

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak, 7. siječnja 2008. godine izaslanstvo Razreda arhitekata, u povodu primanja u stalno članstvo Vijeća arhitekata Europe. Razred su predstavljali Helena Knifić Schaps, Zlatko Hanžek, Vladimir Petrović i Bojan Baletić. Izaslanstvo je izvijestilo Predsjednika kako je odluka o prijemu donesena u studenom na sjednici Generalne skupštine ACE-a, krovnog tijela najutjecajnije europske arhitektonske organizacije sa sjedištem u Bruxellessu s oko 450 000 članova.

U Hrvatskoj trenutno radi 2000 ovlaštenih arhitekata koji će zajedno s europskim kolegama raditi na izradi smjernica za ukupno djelovanje arhitektonske struke na prostoru EU, te osiguravanju kvalitetnijeg stanovanja na europskom prostoru i promoviranju kvalitetne arhitekture.
Hrvatski arhitekti i do sada su sudjelovali u radu radnih grupa Vijeća arhitekata Europe, a njihov prijem u stalno članstvo potvrda je hrvatskog doprinosa ukupnom europskom arhitektonskom kontekstu.

Vijest je objavljena i na stranici Ureda Predsjednika RH www.predsjednik.hr

Izaslanstvo Razreda arhitekata primila je istim povodom i ministrica Marina Matulović Dropulić sa suradnicima Josipom Blažević Perušić, Davorom Mrduljašem i Vlatkom čurković. Iistaknula je zadovoljstvo da su hrvatski arhitekti prepoznati u Europi, no i dalje je potrebno raditi na podizanju kvalitete obrazovanja i arhitektonske prakse, kako bi se sačuvale i unaprijedile vrijednosti hrvatskog izgrađenog okoliša. U dijelu razgovora o problemima u struci, izražena je želja i spremnost Ministarstva za suradnju s Hrvatskom komorom arhitekata i inženjera u graditeljstvu na izradi pravilnika koje propisuje Zakon o prostornom uređenju i gradnji.

www.hkaig.hr

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: