Projekt

Prezentacija projekta: Plutajući most Pelješac

Autor/izvor: DAZ 09/11/2012

Pozivamo vas na prezentaciju projekta Pelješkog mosta Marko Polo koja će se održati u srijedu 14.11.2012.  u 18h u Društvu arhitekata Zagreba. Projekt će predstaviti njegovi autori: The Adriatic Group i Lotus Architecti kako bi uz ugodno druženje diskutirali s kolegama arhitektima i inženjerima o toj problematici i rješenju koje bi bilo najbolje za RH. Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail adresu: ana.marendic@d-a-z.hr

Prema predloženom projektu, Pelješki plutajući most bio bi najduži u Europi, a prelazak bi trajao samo 3 minute. Dnevni kapacitet mosta iznosio  bi  42.000 vozila, što je 3 puta više od trenutnog vršnog sezonskog prometa na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH, tako da u slučaju  izgradnje ovog mosta ne bi bila potrebna nikakva dodatna izgradnja prometne infrastrukture kako bi se zadovoljile potrebe povećanog prometa.  Prosječni iznos mostarine za jedno vozilo i jednu osobu iznosio bi 5,00 eura + porez, s tim da nema nikakvih tehničkih ograničenja vezano za  masu, veličinu ili tip vozila. Sva teretna i putnička vozila mogu se slobodno kretati preko mosta. Izgradnja i funkcioniranje predloženog mosta  nemaju negativan utjecaj na okoliš, budući da je riječ o zatvorenom sustavu u kojem otpad ne dolazi u doticaj s morem i nije potrebno kopanje  morskog dna. Troškovi izgradnje iznose 36 milijuna eura, a gradnja može biti dovršena do lipnja 2013. Uz odgovarajuće uvjete za upravljanje  putem koncesije, projekt bi se mogao u potpunosti financirati preko privatnih ulagača, bez ulaganja iz državnog proračuna.

Više o Pelješkom plutajućem mostu saznajte u DAZ-u, 14.11.2012. u 18 sati.

Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail adresu: ana.marendic@d-a-z.hr

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: