edukacija za buduće arhitekte

Pripreme za prijemni - arhitektura

Autor/izvor: DAZ 08/03/2018

Društvo arhitekata Zagreba ove godine provodi pripreme za prijemni ispit na arhitektonski i srodne fakultete

Društvo arhitekata Zagreba ove godine provodi pripreme za prijemni ispit na arhitektonski i srodne fakultete. Uvjereni smo da je edukacija i pomlađivanje članstva naša obaveza i prilika za poboljšanje sveukupnog razumijevanja odnosa prema okolišu, društvu i vremenu u kojem živimo.

Pripreme će provoditi tim mladih arhitekata i studenata predvođen Anetom Mudronja Pletenac, arhitekticom koja se, uz svakodnevnu praksu, niz godina bavi edukacijom u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.

Aneta Mudronja Pletenac, jedna od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa za osnovnoškolce Mala škola arhitekture – Prostor i ja, programa za srednjoškolce Prostor ZA druge, bila je dio tima za provedbu programa Arhitektura i djeca u suradnji s HKA i Međunarodnim udruženjem arhitekata (UIA) koji je organizirao i proveo međunarodni simpozij HURA arhitektura 2009. godine. Organizirala je i vodila dvosemestralni ciklus radionina Oblikovnica za osnovnoškolsku djecu u Laubi o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti za djecu.

Pripreme će se provoditi u području znanja prostorne percepcije i crtanja.

Dugogodišnje iskustvo i prikupljeni materijali koje pojedini članovi DAZ-a privatno razvijaju njegujući važnost crteža u arhitekturi materijali su na kojima gradimo naš dalji odnos prema ovom programu.  U razgovoru vođenom u DAZ-ovom programu "U tinelu" 2012. razgovara se o važnosti crteža ne samo kao praktičnog alata (naučiti crtati) nego i kao misaonog procesa koji vas priprema za poziv arhitekta.

Pripreme se planira provoditi svaku subotu u popodnevnom terminu od 14,30h u prostorima DAZ-a na Trgu bana Jelačića 3/1, Zagreb. Ukupno će biti održano 48 školskih sati priprema. Detaljni raspored bit će dogovoren zajedno s polaznicima.

Grupa je veličine od 8 do 15 polaznika.

Predbilježbe za sudjelovanje u pripremama se primaju do uključivo 14.3.2018. na e-mail pripreme.2018@d-a-z.hr. Predviđeni početak priprema je 17.3.2018. godine.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku