Promocija knjige / stripa

Promocija stripa Stipana Tadića

Autor/izvor: DAZ / vizkultura.hr 28/11/2014

U petak 28. studenog, u Laubi - kući za ljude i umjetnost s početkom u 20h bit će predstavljen prvi strip slikara Stipana Tadića Parisian Nightmares.

Strip u produkciji i izdanju HDLU-a nastao je kao direktna posljedica Tadićeva boravka u Parizu na HDLU-ovoj rezidenciji u Cité Internationale des Arts prije dvije godine. U tri tjedna boravka u Parizu Tadić je odlučio napraviti odmak od slikarstva te se intenzivnije fokusirati na svoju strip karijeru i baš sve što mu se tamo događalo dokumentirati crtežom i pratećim komentarima. Njegov stripovski autorski angažman traje već nekoliko godina, tijekom kojih na svom Facebook profilu manje ili više redovno objavljuje skice i crteže svojih dogodovština iz ‘obične’ svakodnevice ili eskapada s putovanja, koje prate prikladni tekstovi namjerno pogrešnog i smiješnog engleskog. Radi se o humorističnom pristupu i talentu za spretan i duhovit spoj slike i priče, koji će ovim ‘pravim’ stripom (konačno) nadići uži krug Stipanovih prijatelja i pratitelja.U procesu rada na stripu koji će javnosti predstaviti u petak 28.11.2014. Stipan Tadić je ‘odradio’ još jednu rezidenciju, u Abu Dhabiju, gdje je također ilustracijom i tekstom bilježio sve tamošnje trenutke, što je predstavio na izložbi u HDLU-u početkom godine kroz stotinjak crteža i naracije razvučenih od početka do kraja kružnog zida Galerije PM.

 Tadićev stil pisanja koji prati njegove skice, crteže i ilustracije neizmjerno je zabavno štivo ovaj put upakirano u ‘pravi’ strip i parišku priču s početkom i krajem. Crtačkim bilježenjem Stipan, kako sam navodi, ovdje komentira svakodnevicu koja može biti jednako mučna, kako u Parizu tako i u Zagrebu te banalizira utopističko shvaćanje turizma i putovanja. (Iz intervjua Ivana Dorotića sa Stipanom Tadićem)

Uz promociju knjige bit će izloženi i originalni radovi koji su nastali u protekle dvije godine. Cijena stripa bit će promotivnih 50 kn, a autor stripa će svakom kupcu nacrtati crtež u knjigu.

Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.
Izdavač: HDLU - Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, 2014.
Autorica predgovora publikacije: Tea Hatadi, voditeljica galerije PM u HDLU-u

facebook event

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: