Radionica

Radionica za prostorni i sadržajni razvoj Studentskog centra

Autor/izvor: DAZ / SC 05/12/2014

U sklopu ovogodišnjeg 11. Velesajma kulture koji se održava u Studentskom centru u Zagrebu od 11. do 13. prosinca, u organizaciji dizajnerskog kolektiva Oaza održava se i radionica za prostorni i sadržajni razvoj Studentskog centra od 8. do 12. prosinca 2014.

Na osnovu predavanja o prostornom razvoju, koncepciji i sadržajima Studentskog Centra kroz nekoliko zadnjih desetljeća do danas, empirijskog istraživanja, analize uz stručnu pomoć urbanih antropologa i mapiranja trenutnog stanja, polaznici će reagirati na okruženje i uočene probleme. Očekuju se rezultati u obliku konkretnih sadržajnih prijedloga, koji uključuju prostorne intervencije i instalacije, nove scenarije revitalizacije prostora, isl. kroz korištenje znanja iz područja arhitekture, produkt dizajna, grafičkog i iskustvenog dizajna. Naglasak radionice je na interdisciplinarnom timskom radu (arhitekt . dizajner . sociolog).

Ciljevi i rezultati radionice
Cilj radionice je generirati i testirati nove potencijalne sadržaje i prostorne namjene lokacije predvorja kina SC, uzimajući u obzir povijesne, kontekstualne, sociološke i dr. parametre.

Očekivani rezultati.
Publikacija, kao dokumentacija rezultata kao baza za realizaciju idejnih rješenja u daljnjoj organizaciji programa Kulture Promjene SC-a . Blog, zapisnik radioničkog procesa (od analize prostora i njegovog korištenja, detektiranih potencijala i testiranja pojedinih modela) . Izložba idejnih rješenja i implementacije pojedinih segmenata (ukoliko je moguće) . Javna prezentacija rezultata radionice i diskusija s gostujućim predavačima . Jedan od mogućih dugoročnih rezultata radionice je kreiranje studentskih interdisciplinarnih timova za osmišljavanje sadržajnih i prostornih programa predvorja te uredničko-organizacijsko vodstvo istih.

Od polaznika se očekuje da donesu vlastita prijenosna računala za rad, ostala oprema biti će osigurana od strane organizatora. Program preuzmite ovdje.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku