HKA

Rezultati odabira idejnih arhitektonskih rješenja za poplavljena područja

Autor/izvor: DAZ / HKA 26/06/2014

Hrvatska komora arhitekata uputila je svim članovima javni poziv u svrhu prikupljanja i odabira najboljih idejnih arhitektonskih rješenja za buduće projekte zamjenskih zgrada za stanovanje,  s ciljem pomoći stanovnicima stradalima  u katastrofalnim poplavama na području Vukovarsko-srijemske županije, a koji je bio otvoren od 13. lipnja do 23. lipnja 2014. Na javni poziv odazvalo se je ukupno 25 autora/autorskih timova.

HKA se zahvaljuje na sudjelovanju Anji Kostašnjak, Ani Vučković, Hrvoju Boti, Srđanu Lukšiću, Božici Česi, Damiru Šuperu, Darku Kahleu, Dinki Benačić, Andreji Dodig, Tamari Brixy, Dragani Marinić, Isabeli Meničanin, Kristini Vidić, Lucijanu Lijeviću, Luki Korlaetu i Nini Viragu, Maji Milat, Marijani Butković, Marini Ninić, Nevenu Kovačiću, Sandri Barić, Danijeli Škarica, Ivani Žalac, Tatjani Halapija, Zdenki Šarolić, Tomislavu Paveliću i Robertu Loheru.


Radna grupa za odabir najboljih idejnih rješenja  u sastavu: dr.sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh., Zoran Boševski, dipl.ing.arh., Željka Jurković, dipl.ing.arh., prof.dr.sc. Željko Koški, dipl.ing.arh. i Ivan Ljubić, dipl.ing.arh., održala je sjednicu 24. lipnja 2014.god. te je za daljnju razradu u formi tipskog rješenja  odabrala idejna rješenja slijedećih ovlaštenih arhitekata:

za tip T1 UP za kuću B kategorije - Kristina Vidić, ovl.arh. 3830.


za tip T1 UP za gotovo nul-energetsku kuću - Sandra Barić, ovl.arh. 2578.za tip T2 UP za kuću B kategorije i za nul-energetsku kuću - Dragana Marinić, ovl.arh. 3468.
za tip T3 UP za kuću B kategorije i za nul-energetsku kuću - Dragana Marinić, ovl. arh. 3468.

za tip T3 UP za kuću B kategorije i za nul-energetsku kuću - Marina Kolač, ovl.arh. 3792.za tip T1 ŠP, T2 ŠP, T3 ŠP za kuću B kategorije i za nul-energetsku kuću - projektni  tim: Vedran Jukić ovl.arh. 3508, Siniša Bodrožić, dipl.ing.arh., Neven Kovačić, dipl dizajner,Vedran Družina, dipl.ing.arh., Mađa Modaš, mag.ing.arch., i Sabina Pleše, mag.ing.arch.Čestitamo arhitektima čija su idejna rješenja odabrana!
Još jednom želimo zahvaliti svim našim članovima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji organiziranoj od strane Hrvatske komore arhitekata i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, i donirali idejna rješenja, a sve u svrhu pomoći područjima stradalim od poplava.
Napominjemo da ćemo i sve ostale pristigle radove, ukoliko se u daljnjoj fazi ukaže potreba za dodatnom suradnjom, imati u vidu, te molimo njihove autore da budu na raspolaganju za daljnju suradnju. U narednom periodu planira se organizacija izložbe svih pristiglih radova, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

izvor: Hrvatska komora arhitekata

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: