Dijalog struka

Sakralna arhitektura - interijer

Autor/izvor: DAZ 15/02/2013

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu  DIJALOG struka  Sakralna arhitektura - interijer koji će se održati u sklopu  u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba u utorak 19. veljače.

Gosti okruglog stola su arhitekti Robert Križnjak, Roman Vukoja, slikar Jeronim Tišljar i manager Daniel Kvesić. Kroz dobre primjere suradnje naručioca i arhitekata započinjemo temu suvremene sakralne arhitekture u Hrvatskoj. O odnosima tradicije, funkcije i jezika arhitekture govorit ćemo u kontekstu vremena i potreba suvremenog čovjeka.

DIJALOG struka  održat će se u utorak 19. 02. u 19 sati  u DAZ-u.

Okrugli stol DIJALOG struka kroz međustrukovnu komunikaciju promovira integralni pristup projektima,  domaću produkciju i timski rad s ciljem uključivanja u dijalog svih dionika od studenata, kreativnih pojedinaca i timova, tvrtki do menadžera,  investitora, te kulturnih i privrednih stratega. Moderatori DIJALOGA struka su Robert Križnjak, voditelj sekcije za interijer DAZ-a i Davorka Perić, voditeljica programa DAZ-a.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri (3)  boda.


 

O sudionicima okruglog stola:

Robert Križnjak
Rođen 23.siječnja 1971. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine u klasi prof. Hržića.Tijekom studija dobio je nagradu Arhitektonskog fakulteta za Projekt obiteljske kuće, 1996. Nagradu Arhitektonskog fakulteta za projekt Topusko 2010. godine, 1997.pohvalu za projekt interijera na Gornjem gradu u Zagrebu. 2003., položio stručni ispit iz područja arhitektonske struke u Hrvatskoj komori arhitekata.2004. osniva Ured ovlaštenog arhitekta Robert Križnjak koji vodi zajedno sa sestrom Martinom Križnjak, dipl.ing.arh. Ured čini tim kreativnih arhitekata koji se bave projektiranjem, unutarnjim uređenjem i nadzorom. Od 2008 - 2009. član je vijeća područnog odbora Zagreb u Hrvatskoj komori arhitekata. Od 2012. je voditelj sekcije za interijer u Društvu arhitekata Zagreba.

Roman Vukoja
Rođen 1972. godine, diplomirao na arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upisan je Hrvatsku Komoru arhitekata  kao ovlašteni arhitekt.
Direktor je u Jezgra Studiju koji se bavi projektiranje stambenih i javnih zgrada, uređenje interijera i konzalting.

Na Svjetskom festivalu arhitekture 2009. Robert Križnjak i Roman Vukoja s projektom  Župne crkve Sv. Luke Evanđelista u  Zagrebu  ušli su u finale natječaja za svjetsku građevinu 2009. godine  u Barceloni u kategoriji Civic and Community, a projekt je i finalist međunarodnog natječaja ARCHDAILY 2010 za najbolju građevinu godine.

Jeronim Tišljar
Rođen je 1963 godine u Zagrebu. Svoje prvo iskustvo u umjetničkom modeliranja je stekao u Školi za primijenjenu umjetnost. Nakon toga se trajno usmjerava na stakleno modeliranje, te odlazi na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Pragu, Češka, gdje je usavršio svoju umješnost kod poznatog profesora Lybenski. Po povratku u Zagreb, Tišljar svoje prve projekte razvija u tri glavna smjera: staklo kao skulpturu, staklo kao dizajn i staklo u interakciji s arhitekturom. Tišljarova djela postala su dio brojnih privatnih zbirki diljem svijeta, u vlasništvu francuskog predsjednika Chiraca, Stoltenberga, Schwartzenberga i Billa Clintona. Tišljarevi obojena prozorska stakla krase važna javna i sakralna mjesta poput Hrvatskog sabora, Hrvatskog državnog arhiva, svetišta Svete Mati Slobode u Zagrebu i dr..

Daniel Kvesić i Bokart
Manager, direktor tvrtke Bokart iz Zagreba.
Bokart je vodeća Hrvatska kompanija u segmentu dekorativnog stakla u arhitekturi.
Naš cilj je implementirati i promovirati arhitekturalno dekorativno staklo, projekt managmentom, dizajnom, stručnim suradnicima i suradnjom s arhitektima i umjetnicima. Iz bogatog iskustva izdvajamo  primjenu stakla u opremanju interijera i proizvodnji namještaja, te o dekorativnom staklu u interijeru.


Sponzor predavanja DIJALOG struka Sakralna arhitektura - interijer je tvrtka Nox d.o.o. iz Varaždina

NOX d.o.o. je tim mladih ljudi koji se bave prodajom rasvjetnih tijela renomiranih svjetskih proizvođača. Naše usluge uključuju savjetovanje, lighting design i svu tehničku podršku vezanu uz rasvjetu.
Iz naše ponude izdvojili bismo vodeće arhitekturalne brendove XAL i WEVER&DUCRE, koji se ističu dobrom kvalitetom i vrhunskim dizajnom. U ponudi također imamo dizajnerski svjetleći namještaj proizvođača SLIDE.
Posjetite naše web stranice i uvjerite se u raznolikost i kvalitetu naše ponude.

  


  

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.