Izvještaj

Sekcija mladih DAZ-a: prva godina

Autor/izvor: DAZ 18/07/2011

Sve brojniji i agilniji Mladi DAZ-a održali su svoj predljetni sastanak, na kojem su napravili bilancu napravljenog u proteklih godinu dana.

A lista je doista impresivna:

●radionica Akupunktura grada 1 održana u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u prostorijama Galerije Modulor, početkom 10. mjeseca ugostila je arhitekte, studente arhitekture, ali i brojnih drugih struka – krajobrazne arhitekture, dizajna, likovne akademije, pa čak i filozofskog fakulteta - a rezultat je niz duhovitih prijedloga malih intervencija koje mogu značajno unaprijediti našu svakodnevicu. Rezultati radionice sabrani su u publikaciji koja će uskoro biti otisnuta, a neki od prijedloga idu i u realizaciju;

●radionica Akupunktura grada 2 održana u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na Goljaku, u suradnji s dr.med. Hanom Fazlić, asistenticom na Medicinskom fakultetu koja vodi projekt domestifikacije dječjih bolnica. Na osnovu prijedloga koje je iznjedrila radionica, skupljaju se sredstva za intervenciju. Publikacija je također u pripremi, a dio rezultata možete vidjeti ovdje.

●džepni vodič zagrebačke arhitekture, ambiciozni komplement sjajnoj Laslovoj knjizi, s nekoliko karata, problemskim tekstovima, te 135 kuća od kojih je 35 istaknuto fotografijom, nacrtom i tekstom na hrvatskom i engleskom jeziku, preview kojeg možete vidjeti u prilogu;

●projekt adaptacije prostora Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom 'Zamisli', koji je dobila na korištenje od Grada. Renderinge spomenutog projekta možete vidjeti niže u prilogu.

 

U planu je i povezivanje sa splitskim kolegama, MASA-om (Mladi arhitekti i studenti arhitekture pri DAS-u) te organizacija novih radionica.

Sekciju Mladih zasad čini petnaestak mladih arhitekata i studenata arhitekture posvećenih pro bono projektima sa snažnom socijalnom agendom. Voditelj Sekcije je arh. Kata Marunica, a članovi su Kristina Careva, Rene Lisac, Tamara Brixy, Zrinka Mustać, Tamara Marić, Andrea Vukojić, Maja Grđan, Urša Juvan, Martina Kapuđija, Olja Ivanović, Konstantina kralj, Ivana Šajn, Nikolina Muža, Ivan Zloušić, Bojan Mucko, Pero Vuković.

Pridružite se!

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: