Fotografija

Spasilačke kućice floridskih plaža kroz objektiv Lea Caillarda

Autor/izvor: DAZ / huffingtonpost.com / domus.it 09/10/2014

Leo Caillard, mladi francuski fotograf autor je šarene i zanimljive serije fotografija spasilačkih tornjeva na floridskom Sothu Beachu koja fascinira svojom repetitivnošću kao nekoć fotografije ruhrskih ugljenokopa i vodotornjeva Becherovih.

Nakon oluje Andrew 1995, koja je decimirala broj spasilačkih kućica na floridskom South Beachu u Miamiu, grad je odlučio iskoristiti priliku i unijeti više boje na plaže, prihvativši ponudu arhitekta Williama Lanea za projektiranje novih objekata. Lane je projektirao pet tornjeva, dok su dva djela pobjednika umjetničkog natječaja. Jednu od kućica – roza „Jetson toranj“ je specifično dizajnirao brooklynski umjetnik Kenny Scharf.

Nestabilno vrijeme na jugoistoku Sjedinjenih država nije štedilo originalne projekte, tako da su mnogi oštećeni tijekom godina. Recentni redizajn tornjeva je očuvao šarenilo i živost, iako su slobodniji oblici zamijenjeni pragmatičnim kockastim formama. Mladi francuski fotograf Leo Caillard je ipak uspio ovjekovječiti cijeli niz spasilačkih kućica, od patriotskih, do onih okićenih elaboriranim estetskim dodacima, a sam autor rad opisuje slijedećim riječima: „Referirajući se na rad Bernda i Hille Becher düsseldorfske škole vizualnih umjetnosti sedamdesetih, serija kroz repeticiju stroge formalne kompozicije i početnog shvaćanja funkcije subjekta postepeno blijedi kao analiza forme subjekta. Ponavljanje stvara neizbježnu usporedbu između slika, upoznajući promatrača s mnoštvom razlika.“Leo Caillard rođen je 1985. u Parizu. Diplomirao je na Gobelins L'Ecole de L'Image u Parizu, a radio je u SAD-a i Francuskoj. Više o njegovom radu potražite ovdje.

izvor: http://www.huffingtonpost.com 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku