4. Dani zagrebačke arhitekture

Stručni obilazak - 4. Dani zagrebačke arhitekture

Autor/izvor: DAZ 21/05/2014

Danas, 21. svibnja 2014. počinju 4. Dani zagrebačke arhitekture, u 18h u prostorima Društva arhitekata Zagreba ćemo govoriti o „Stanju stvari – resursi, potrebe potencijali“, o čemu više pročitajte ovdje, a donosimo vam i pregled stručnog obilaska koji je organiziran u subotu te napominjemo da će prihodi od sudjelovanja biti preusmjereni na fond za pomoć stradalima u poplavama u RH!

Stručni obilazak počinje okupljanjem sudionika u 9:00h na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Za početak je planiran panoramski pregled Radničke ceste s recentnim realizacijama poslovne arhitekture te vožnja Vukovarskom do poslovne zgrade ERSTE uz osvrt Luke Korlaeta. Kroz poslovnu zgradu ERSTE banke će nas provesti Marjan Hržić i Teo Budanko, a potom slijedi vožnja Savskom cestom i pregled nebodera Slavka Jelineka. Dražen Plevko iz arhitektonskog studija Urbane tehnike provest će nas kroz zgradu Savska-Lomnička a na kraju slijedi obilazak nebodera Sky-Office autora Ante Anina (Ajf projekt d.o.o.) kroz koji će nas provesti Nikica Tabain, uz Krešimira Radnića, Petera Maertena i Antonioa Andabaku, jedan od glavnih suradnika na projektu.


ERSTE banka


Urbane tehnike: Savska-Lomnička


Urbane tehnike: Savska-Lomnička


Urbane tehnike: Savska-Lomnička


Ante Anin, Ajf projekt: Sky-Office

DAZ u partnerstvu sa HKA će sav prihod od kotizacija stručnog obilaska donirati fondovima za pomoć unesrećenima u poplavama u RH. Kotizaciju možete uplatit putem sustava entrio: www.entrio.hr/event/4-dani-zagrebacke-arhitekture-1489

ili na sljedeće podatke:

E-mail: ana.marendic@d-a-z.hr

IBAN: HR1223600001101548547
Primatelj: Društvo arhitekata Zagreba
Iznos: 125,00 kn
Opis plaćanja: Troškovi organizacije stručnog obilaska, 24.05.2014.

 

Urbane tehnike su osnovali i registrirali za poslove arhitektonskog projektiranja i urbanističkog planiranja 2002. godine Hrvoje Bakran, Zdravko Krasić i Dražen Plevko.

Među značajnijim projektima ističu se: Stambeno naselje Vrhovec (Zg), Program za židovski kulturni centar u Praškoj ulici (Zg), Poslovni centar Penkala (Zg), Park 'Extreme West' natječajni projekt (Zg; nominacija za TOP100 INDEX 2005, Copenhagen, Danmark), Program za baštinski centar (Zd), Gradski projekt Podbrežje (Zg; 1. nagrada), stambeni kompleks Jarun panorama (Zg; 1. nagrada), natječaj za zagrebački aerodrom, Crni monolit poslovni neboder (Zg; 1. nagrada), stanovanje Nova galerija (Zg; realizacija), stanovanje Tehnopaneli (Zg, realizacija), Agencija za plovne putove (Vu; natječaj 1. nagrada i realizacija; nominacija za PIRANESI 2010.), stanovanje Novi Belveder (Ri), Sveučilišni kampus Borongaj (Zg, otkup), Centar Podgore (Podgora, 1. Nagrada), itd.

Ante Anin rođen je 3. veljače 1966. godine. 1969. godine seli se u Njemačku gdje je i diplomirao 1990. na studiju arhitekture. Nakon diplome radi u raznim arhitektonskim uredima te je gost predavač na njemačkim fakultetima. Od 1994. je partner s Jerominom i Fitilidisom u Düsseldorfu a od 2004. član Udruge Njemačkih Arhitekata. Osvaja više prvih nagrada, od kojih bi izdvojili tri značajnije: „Architekturpreis Beton 1999“, Njemačka; „ar+d award“, London, 1999.; Hypo Real Estate für Gewerbebauten 2004“ za najbolju poslovnu zgradu u Njemačkoj. Sve njegove ostale nagrade, priznanja i publikacije možete vidjeti na web stranici www.ajf.de

 

Nikica Tabain rođen je 1977. u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. U periodu od 2003. – 2008. bio je zaposlen u  “Dalekovod” d.d. gdje je radio na sljedećim poslovima: voditelj investicijskog projekta gradnje poslovne građevine Sky-office u Zagrebu; voditelj projekta izrade projektne dokumentacije za preko 500 baznih stanica Tele2 gsm mreže u Hrvatskoj; projektant proizvodnog kompleksa Dalekovoda u Dugom Selu; voditelj projekta prenamjene prostora Dalekovod d.d. na Žitnjaku iz industrijske namjene u stambeno-poslovnu namjenu te izrade pripadajućeg urbanističkog plana uređenja te kao projektant niza infrastrukturnih objekata uz autoceste. Od 2008 – 2012. bio  je zaposlen u  “AJF Projekt” d.o.o.,  Zagreb i to na poslovima Sky-office – Poslovna građevina, (idejni, glavni, izvedbeni); Stenjevec - Stambena  građevina, (idejni); Ozonia  – Poslovna građevina s hotelom, (idejni); Eastside – Poslovna građevina. Od 2012. direktor je u tvrtki “ KAP4” d.o.o.,  Zagreb.

 

Teo Budanko je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveudilišta u Zagrebu 1992. godine. Od 1993. do 1998. godine radi i živi u Beču. 1995. godine otvara zajednički ured s Johannom Witt-Doerringom koji od 1998. godine posluje u Hrvatskoj . 2OO1. godine preuzima hrvatski ured s kojim do 2013. godine realizira preko 140 projekta širom Hrvatske. Realizira i projekte u Austriji, Njemačkoj, Sloveniji i Rumunjskoj. Projekti su mahom za velike korporativne klijente. U radu inzistira na osobnom i profesionalnom integritetu, odnosu sa zaposlenicima i suradnicima, kvaliteti usluge i proizvoda kao i odnosu s klijentima. Na ovim je principima u poslovnom svijetu stekao iznimnu reputaciju.


Dani zagrebačke arhitekture započeli su 2011.godine predstavljanjem najznačajnijih recentnih arhitektonskih ostvarenja u Zagrebu i predstavljanjem Arhitektonskog vodiča Zagreba autora Aleksandra Lasla. Okupili su preko 200 sudionika. Drugi Dani zagrebačke arhitekture, organizirani u svibnju 2012. godine bavili su se temom stambene arhitekture 21. stoljeća u Zagrebu te su okupili više od 800 sudionika, dok je tema 2013. bila 135 godina zagrebačke arhitekture u Europi kao svojevrsni uvod pristupa Europskoj uniji.

Programski odbor:

Alan Kostrenčić – voditelj
Teo Budanko


Organizacijski odbor:

Mladena Belamarić – voditeljica
Ana Marendić
Antonija Maršić
Toni Serdarušić

Vesna Vrga Perović

Pokrovitelj:

              

Gradska Skupština Grada Zagreba

Potpora:

 

          


Ministarstvo kulture         Gradski uredi 

                                
Turistička zajednica grada Zagreba    

 

Brončani sponzori:

        

Rockwool                                           Zagreb Montaža Grupa

Sponzori:

Beton Lučko

Medijski pokrovitelj:


Jutarnji list

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.