Dani Orisa

Studio 3LHD dobitnik nagrade Oris

Autor/izvor: DAZ 22/10/2012

Studio 3LHD dobitnik je nagrade Oris za iznimni stvaralački doprinos arhitekturi za Hotel Lone, prvi dizajn hotel u Hrvatskoj, smješten u park šumi Monte Mulini koji je na tragu trendova u suvremenoj arhitekturi – suživotu čovjeka i prirode. Nagradu su primili u KD Lisinski, gdje su se proteklog vikend održali 12. dani Orisa

Prvoga dana više od dvije tisuće arhitetakata, studenata, profesora imalo je pirliku čuti i doživjeti suvremene trendove i gibanja u arhitekturi – japanski arhitekt Sou Fujimoto predstavio je radove svoga arhitektonskog studija, među kojima je najupečatljiviji Taiwan Tower, kojem je poželio da bude Eiffelov toranj 21. stoljeća, onaj koji će Taiwanu donijeti svjetsku slavu. Sastavljen od dviju komponenata – čelične konstrukcije i zelenog parka na vrhu tornja, a taj vrh ima izgled otoka Tajvana. Toranj je refleksija Fujimotove filozofije “primitivna budućnost” koja u sebi nosi poruku da je 21. stoljeće doba zelene arhitekture i briga o onome što ostavljamo u naslijeđe novim generacijama.

Izvršna direktorica ugledne arhitektonske nagrade Pritzker Martha Thorne održala je predavanje o razvoju nagrade od 1979. godine kada je ustanovljena. Domaćoj publici predstavila se i Odile Decq, renomirana francuska arhitektica kojoj upravo završila izložba instalacija u Hors Les Mursu, inspirirana nomadskom prirodom ptica i pripadnošću okolišu.

Nadahnuto predavanje održao je i dizajner svjetskoga glasa Karim Rashid; poručio je da je uspjeh moguć i bez talenta, ali uz strastvenu volju za radom jer je upravo strast ta koja vodi do uspjeha. Smatra kako je vrijeme u kojemu živimo najbolje u povijesti i da je smisao dizajna da oblikuje bolji i pristupačniji svijet. "Ovo je doba individualaca", poručio je. Rashid je netom nakon predavanja otvorio svoju izložbu u MSU-u.

U nedjelju su se predstavili Anton Garcia-Abril, Valentin Bearth, Jeff Bickert, Saša Bradić, Helen & Hard i Janne Teräsvirta, a profesor Marijan Hržić predstavio je knjigu "Širenje horizonta: Hrvatski urbanizam od 1991. do 2012." koja donosi pregled 20 godina urbanizma u Hrvatskoj, piše Večernji list.

___
Fotografija: Damir Fabijanić / Studio 3LHD

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: