Konferencija za novinare

Suradnja DAZ-a i Veleposlanstva kraljevine Danske u RH

Autor/izvor: DAZ 18/06/2012

Prepoznavši značaj i važnost kulturnog povezivanja te želje za kulturnom razmjenom i razvojem zajedničkih projekata, promociji i zajedničkoj podršci, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, Damir Ljutić i Veleposlanik kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Bo Eric Weber u utorak, 19.06.2012. u 10:00 h potpisali su sporazum o zajedničkoj suradnji i kulturnom povezivanju te održali konferenciju za medije.

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u RH,
predstavljaju vam službenu zajedničku

IZJAVU

povodom potpisivanja

SPORAZUMA O SURADNJI I RAZUMIJEVANJU

S ciljem povezivanja i suradnje te prepoznavši uzajamnu korist, Društvo arhitekata Zagreba i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u RH potpisali su
19.06.2012. u Društvu arhitekata Zagreba Sporazum o suradnji i razumijevanju kako bi dali čvrste okvire suradnji na realizaciji budućih projekata.


Partneri potpisnici ovog sporazuma dogovorili su suradnju na promociji arhitekture, arhitektonskih projekata, arhitektonskih ureda i arhitekata Grada Zagreba i KraljevineDanske.
 
''Prepoznavši potrebu za razmjenom iskustava iz područja arhitekture i turizma, posebice u strateškom planiranju razvoja gradova, razvoju i implementaciji prostorno planske dokumentacije, razvoju projekata od posebnog značaja za grad, zaštiti graditeljskog naslijeđa, poticanju arhitektonske struke kao izvozne usluge od posebnog značaja, kao potpisnici dogovora obećajemo promicati sve navedeno.
 
Poticat ćemo akademske razmjene u obliku predavanja, izložbi i radionica, razmjeni predavača i studenata,studijskih putovanja i  studentskih stipendija.
 
Razvoj zajedničkih projekata i programa u obostranom interesu će, također, biti jedan od naših ciljeva, kao i međusobna podrška i pomoć u realizaciji programa koje provodi Društvo arhitekata Zagreba i Veleposlanstvo Kraljevine Danske
.''
 
Zajednički nazivnik ovog Sporazuma je uzajamna odluka o poticanju i razvoju komunikacije između institucija, udruga i gospodarskih subjekata Kraljevine Danske i Republike Hrvatske.
 
Partneri su suglasni da ovaj Sporazum sadrži i predstavlja njihovu iskrenu namjeru i da će zajednički raditi na ostvarenju uspješne suradnje čime će, nadaju se, ojačati postojeće prijateljske odnose dviju zemalja.

  
 
U Zagrebu,19. lipnja 2012.

Za Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj
Bo Eric Weber, Veleposlanik

i

Za Društvo arhitekata Zagreba
Damir Ljutić, dipl.ing.arh., Predsjednik

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: