Ciklus predavanja Hrvatske komore arhitekata

Suvremena arhitektura - inženjerski pristup europski majstori detalja u Hrvatskoj - Slovenija

Autor/izvor: DAZ / HKA 02/03/2015

Hrvatska komora arhitekata sa zadovoljstvom najavljuje četvrtu sezonu Ciklusa Suvremena arhitektura - inženjerski pristup europski majstori detalja u Hrvatskoj koju, kao i svake godine do sada, otvaraju kolege iz Slovenije.


Dean Lah i Milan Tomac
ENOTA


Jurij Kobe
ATELIER arhitekti

Aleš Žnidaršič
Katja Žlajpah
multiPlan arhitekti

Predavanje će se održati u Zagrebu, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26, u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine, s početkom u 17,00 sati. Ulaz je slobodan uz prijavu na http://www.arhitekti-hka.hr/hr/strucno-usavrsavanje/prijava-na-skupove/ ili s prijavnicom u prilogu. Predavanje se u Programu stručnog usavršavanja boduje s tri (3) boda.


Ovo predavanje u svojstvu sponzora prati tvrtka ACO kojoj ovim putem izražavamo našu zahvalnost!
ACO građevinski elementi d.o.o.
www.aco.hr

Ukoliko još uvijek ne znate sve o Ciklusu:

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima ponovno ćemo aktualizirati temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela.
Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove.
Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.
Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno riješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.

izvor: HKA

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku