Napuštena arhitektura

Suvremeni istraživači zaboravljenog

Autor/izvor: DAZ / vizkultura.hr 17/03/2015

Croatia Infiltration je trojac mladih urbanih istraživača čija ustrajnost i marljivost u jednom neobičnom hobiju apsolutno oduševljava. Mihovil Pirnat, Josip Kovač Levantin i Matija Pucak, dva studenta arhitekture i jedan student prometa, već šest godina po Hrvatskoj pronalaze i fotodokumentiraju napuštene građevine i objekte.

Njihova arhiva do sada snimljenih lokacija, od ikoničkih primjera hrvatske arhitekture iz doba moderne, do bunkera, zgrada i objekata za koje malo tko zna da postoje, čini impresivnu kolekciju dokumenata (zanemarenih) prostora oko nas i vremena u kojem živimo. Od Haludova i Plješevice, preko Kumrovca i Krvavice pa sve do primjera Chernobyla, ovi su dečki sakupili hvalevrijednu arhivu fotografija današnjeg stanja prostora koje smo kao društvo zaboravili, prekrižili i otpisali. A možda će nam baš njihove fotografije pokazati da to nikako nismo smjeli. Croatia Infiltration će vas, za početak, svojim opusom i zavidnom kolekcijom do sada učinjenog, iz čiste strasti i ljubavi prema istraživanju, sigurno zaintrigirati. A onda ćete vidjeti koliko su i kakvih lokacija obišli, kakve fotografije snimili, te se zadubiti u priču koja fascinira ovom ranije navedenom strašću i iskrenošću bavljenja nečim ‘samo’ zato što ti je to intrigantno i zabavno!

Intervju s ekipom Croatia Infiltration pročitajte na Vizkulturi.

Akcije ekipe iz Croatia Infiltration pratite na facebook.com/croinfiltration

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: