Fotografija

Svakodnevna transformacija ureda na otvorenom

Autor/izvor: DAZ 19/03/2012

Tito Mouraz proveo je dvije godine u portugalskom kamenolomu fotografirajući prirodni okoliš koji se svakodnevno transformirao pod ljudskim utjecajem. Od prvotnih organskih oblika postajao je pravilan i dubok, a radnicima je predstavljao njihovo živopisno radno mjesto koje svaki dan izgleda drugačije.

Kako kaže Rain Noe za core77, i on se kao većina nas ponekad u svojem uredu osjeća zatočeno i, bez obzira na zanimljiv projekt kojim se bavi, stalno isti zidovi ureda predstavljaju određenu monotoniju. Stoga je fascinaniran foto esejem lisabonskog fotografa Tite Mouraza, koji je dvije godine radio na seriji fotografija kamenoloma u Portugalu. Radnici kamenoloma imaju zidove koji su svaki dan drugačiji, njihovo radno mjesto nikad nije isto, i upravo ga oni svakodnevno transformiraju.

Ova serija fotografija nazvana Open Space Office predstavlja snagu čovjeka kao stvaratelja, razarača i mislitelja. Fotografijama je zabilježen jedinstven trenutak nakon kojeg se takva situacija više nikada ne javlja. Autor nam kroz fotografije prenosi ljepotu oblika, boja i svjetla organske prirode transformirane u prirodu ravnih i oštrih rubova.

Konačni produkt, osim eksploatiranog kamena, je i serija fascinantnih fotografija dimenzija 100x100 cm ispisanih ink jetom.Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: