Edukacija

Svečano otvaranje edukacijskog programa Green Building Professional

Autor/izvor: DAZ 21/11/2012

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj u suradnji s Europskom mrežom Savjeta za zelenu gradnju, 22. studenoga kreće s 2. generacijom cjelogodišnje edukacije Green Building Professional. Članovi Društva arhitekata Zagreba, koji nisu članovi Savjeta za zelenu gradnju imaju popust od 10% na redovnu cijenu edukacije.

Ovim putem Vas podsjećamo kako će se u četvrtak, 22. studenog 2012. godine s početkom u 9,00h u prostorijama Gradske vijećnice Grada Zagreba (dvorana A), Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 održati svečano predstavljanje cjelogodišnjeg edukacijskog programa „Green Building Professional“ 2012/2013, kao i prvo predavanje u 2. generaciji edukacije.

„Green Building Professional“ cjelogodišnji edukativni program provodi se uz podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj grada Zagrebate Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Početak 2. generacije edukacije uveličat će uzvanici i pokrovitelji iz institucionalnog i gospodarskog sektora, a posebne izjave za medije nakon svečanosti predstavljanja programa u 9,45h dat će gosp. Davor Bernardić, Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba i gđa. Vedrana Likan, Predsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj.

Nakon svečanog predstavljanja, program se nastavlja predavanjem na temu „Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)“ uz predavače: gosp. Steven Borncamp, RoGBC; gđa. Ana Fresl, Project Equals Development; gosp. Zvonimir Savić, HGK EU centar; gđa. Marija Šculac Domac, FZOEU, gđa. Tamara Preko, Zagrebačka banka.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do srijede, 21.11. na tel.01/4886 296 ili na e-mail: press@gbccroatia.org

 

Multidisciplinarni edukacijski program „Green Building Professional“ namijenjen je profesionalcima iz različitih relevantnih disciplina uključujući arhitekturu, graditeljstvo, elektrotehniku, strojarstvo, ekonomiju, financije, pravo. Također, namijenjen je vlasnicima zgrada, zakupcima, investitorima, financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda i usluga u graditeljstvu, znanstvenicima i studentima te svima onima koji imaju za cilj biti usklađeni s najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora koje ima za cilj ostvarenje ušteda u energetskom smislu, očuvanje okoliša, porasta iskorištenja obnovljivih izvora energije i cjelovitog povećanja produktivnosti ako u fazi nastanka građevine, tako i za vrijeme njena korištenja.

„Green Building Professional“ cjelogodišnja edukacija sastoji se od 8 obveznih i 4 izborna modula, a 2. generacija počinje 22. studenoga 2012. godine modulom „Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)“  i 23. studenoga drugim modulom pod nazivom „Inteligentne zgrade, dizajn  interijera i rasvjete“.  Za dobivanje certifikata „Green Building Professional“ polaznici će morati odslušati 8 obaveznih i 2 izborna modula te proći završni ispit po završetku programa koji će biti okončan posljednjim modulom u mjesecu lipnju 2013.godine.

U edukacijskom programu 2.generacije u najavi su još sljedeći moduli: Upravljanje projektima zelene gradnje; Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima; Održiva vanjska i krajobrazna arhitektura; Principi planiranja, projektiranja i gradnje zelenih građevina; Održivi materijali i resursi; Pravni aspekti - EU standardi, nacionalna zakonska regulativa i Certifikati zelene gradnje (LEED, BREEAM, DGNB); Odabir i upravljanje održivom lokacijom; Ovojnica zelene zgrade (krov i fasada); Energetsko certificiranje zgrada i gotovo nul-energetske zgrade te Efikasno upravljanje vodnim resursima.

Predavanja će na engleskom i hrvatskom jeziku voditi vrhunski strani stručnjaci iz područja zelene gradnje i održivog razvoja, te domaći predavači koji će se u svojim izlaganjima osvrnuti na nacionalnu legislativu i mogućnosti za primjenu principa zelene gradnje u Hrvatskoj.

Na inicijativu Saveza za energetiku Zagreba, 2012. godine Savjetu za zelenu gradnju u Hrvatskoj je dodijeljenja nagrada GREENOVATION za najbolju marketinšku kampanju za edukacijski program „Green Building Professional“ , kao i za općeniti doprinos razvoju zelenog gospodarstva u Hrvatskoj.

Više o prednostima stjecanja međunarodno priznatog certifikata „Green Building Professional“, rasporedu predavanja, popisu predavača, cijenama edukacije, kao i mogućnostima za prijavu potražite na  www.gbccroatia.org  ili kontaktirajte Jelenu Filipović, voditeljicu ureda Savjeta za zelenu gradnju na tel. 01/ 4886 296 ili na e-mail jelena.filipović@gbccroatia.org

Fotografija:

Prva generacija cjelogodišnje edukacije „Green Building Professional“ okupila je 40 polaznika iz različitih struka koji su učili o zelenoj gradnji,  a međunarodno priznate certifikate u generaciji 2011/2012 do sada je ostvarilo njih šest.

GBPro certifikate uspješnim je studentima u rujnu 2012. godine uručio gospodin Davor Bernardić, Predsjednik Gradske Skupštine grada Zagreba.

Više informacija saznajte na stranicama Green Building Professional

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.