Arhitektonsko naslijeđe

Tematiziranje spomen parka Dudik kroz plakate

Autor/izvor: DAZ / vizkultura.hr 22/10/2014

Objavljeni su rezultate javnog Natječaja za plakat koji će tematizirati spomen – park Dudik autora Bogdana Bogdanovića.

Natječaj je raspisala Vizkultura u suradnji s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII). Ovaj javni natječaj provodi se u sklopu dva dugoročna projekta UIII-a: Mnemosyne- Kazalište sjećanja i Ars Publicae. U propisanom roku na natječaj je pristigao 31 rad koje potpisuje 29 autora.

Žiri natječaja, kojeg su činili grafički dizajner Mirko Ilić, inicijatorica i voditeljica projekta “Mnemosyne”  Sonja Leboš te glavni urednik portala “Vizkultura” Ivan Dorotić pregledao je sve pristigle radove te jednoglasno donio odluku o prvoj nagradi i tri pohvaljena rada.

1. nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna dodijeljena je radu pod rednim brojem „18“
Autor plakata: Vanja Perković


Komentar žirija:
Pobjednički rad žiri je ocijenio kao nenametljivo, a ipak pamtljivo i originalno rješenje koje spomenik pozicionira u prostoru, duhovito re-interpretira motiv stožaca i posjeduje potencijal za daljnje promišljanje teme. Rad koristi danas sveprisutno mapiranje, koje je često posljedica težnje više za posjedovanjem nego poimanjem svijeta te ilustrira važno pitanje perimetra spomen-područja, kao i njegovo zoniranje. Žiri je također ocijenio da geografski motiv korišten na plakatu dobro korespondira s Bogdanovićevim, uvijek kontemplativnim i sve-obuhvatnim, tretmanom terena.

Žiri je pohvalio sljedeća tri rada:


Rad pod rednim brojem “13″ autorice Miroslave Ivanagić


Rad pod rednim brojem “20″ autorice Ane Rako


Rad pod rednim brojem “27″ autorice Drage Komparak

izvor: vizkultura.hr

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: