Think Space 2012

The Peak by Zaha Hadid u Domusu iz 1983.

Autor/izvor: DAZ 25/05/2012

DAZ je nedavno lansirao tri nova konceptualna arhitektonska natječaja u sklopu programa Think Space. Natječaji su pokrenuti unutar ciklusa Past Forward/ Nazad Unaprijed, nazvanog upravo tako jer se od natjecatelja traži da daju odgovor na natječaje provedene '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća i kroz svoj rad daju odgovor na pitanje koliko su se arhitektura i arhitektonska praksa promijenile unazad 30 godina. Jedan od natječaja iz ciklusa je The Peak gdje je prvu nagradu osvojila Zaha Hadid.

Socks Studio, koji vodi jedan od prvonagrađenih autora na natječaju MORALNE GRANICE iz prvog Think Space ciklusa, Fosco Lucarelli, na svom blogu podijelio je s čitateljima članak iz starog broja Domusa (642/1983) gdje je objavljen nagrađeni projekt Zahe Hadid na natječaju The Peak Leisure Club, Hong Kong 1983.

Upravo taj natječaj dio je drugog Think Space ciklusa PAST FORWARD, a prvonagrađeni autori: Zaha Hadid & Patrik Schumacher (partneri u Zaha Hadid Architects) ovaj put se nalaze u ulozi žiratora! Ovdje saznajte više.

Druga dva natječaja koji su ostavljeni na izbor natjecateljima su dobro poznati putnički terminal Yokohama, gdje će vaše radove ocijenjivati Alejandro Zaera Polo koji je 1994. na originalnom natječaju osvojio prvu nagradu, te Blur Building, privremeni paviljon, iz 1999. godine, sa žiratorima Charlesom Renfrom i Ricardom Scofidiom.

Da biste skinuli natječajni program potrebno je registrirati se (bez naknade), a za sudjelovanje na natječaju (tj. predaju rada) plaća se rana kotizacija u iznosu od 370 kn do 26.06. odnosno 555 kn do 17.07. za kasnu kotizaciju. 17. srpanj ujedno je i rok za predaju radova!

Pogledajte natječaje:
The Peak / Zaha Hadid & Patrik Schumacher
Yokohama / Alejandro Zaera Polo
Blur Building / Charles Renfro & Ricardo Scofidio

I posjetite Think Space stranice za više informacija.

U nastavku pogledajte Domus br. 642 iz 1983. gdje je publiciran Zahin projekt The Peak!
(Hvala Socks Studio!)
Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku