Nekonferencija

Think Space 2012 Nekonferencija

Autor/izvor: DAZ 19/02/2013

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 2. Think Space Nekonferencije koja će se održati u Laubi, 22.-24.2.2013.
Ovaj skup se u sustavu stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata boduje sa 16 bodova.
U cijenu kotizacije od 250kn za članove DAZ-a uključen je i catering tijekom cijele nekonferencije.

Kakva je bila avangardna arhitektura prije 10, 20 ili 30 godina? A kakva je danas? Primjećujemo li razlike u arhitektonskim natječajima nekad i danas? Koja je budućnost arhitekture? Ovaj vikend u Laubi čemo krenuti o potragu za odgovorima na neka od ovih pitanja.

DAZ kroz program Think Space u Zagreb dovodi arhitekte iz Meksika, Francuske, Velike Britanije, Italije, Poljske, Austrije, Rumunjske, Španjolske, Crne Gore i Slovenije koji su u različitim ulogama sudjelovali u ciklusu Past Forward /Natrag unaprijed, a bit će aktivni sudionici II Think Space Nekonferencije.  

Kroz spomenuti ciklus osvrnuli smo se na recentnu arhitektonsku povijest kroz rekonstruiranje tri natječaja koja su radikalno transformirala arhitektonsku disciplinu*, bavili smo se pisanjem kritičkih tekstova**, a u galeiriji Storefront for Art and Architecture u New Yorku postavili smo izložbu Hipoteze natjecanja*** koja je prikazala nagrađene radove ciklusa, te se kritički osvrnula na instrument arhitektonskog natječaja.

Tijekom međunarodnog okupljanja progresivnih mislilaca u Laubi ovaj vikend nastojat ćemo doći do svježih pogleda na recentnu povijest arhitekture, vraćajući se na pojedinačne ključne trenutke transformacije discipline , osvrćući se unazad kako bismo s današnje točke gledišta otkrili kako i koliko smo se pomakli unaprijed, te u kojem smjeru. Sigurni smo da ćete svojim razmišljanjem pridonijeti kvaliteti programa, te Vas pozivamo da nam se pridružite i razmjenite svoje ideje, stavove i iskustva s inozemnim kolegama. 
U nagradnoj igri našeg sponzora Samsunga dijelimo tri tableta sretnim sudionicima Nekonferencije! Ukoliko se još želite registrirati za II. Think Space Nekonferenciju to možete učiniti ovdje.

Program Nekonferencije za sva tri dana od 22. do 24. veljače možete preuzeti ovdje.

* The Peak (Hong Kong, 1982), Yokohama Port Terminal (Yokohama, Japan, 1995) i Blur Building (Yverdon-les-bains, Švicarska, 1999) – Nagrađeni autori u ciklusu predstavit će svoje radove tijekom Nekonferencije.

** Past Forward Call for Papers / Natrag unapriijed, poziv za kritičke radove – Autori odabranih tekstova predstavit će se kratkim predavanjem o tematici izloženoj u kritičkom tekstu.

***Hipoteze natjecanja / The Competitive Hypothesis izložba nakon galerije Storefront seli se u Laubu i otvara tijekom Nekonferencije.

Sponzori:

 

       

      

          

           

      

    

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: