Past Forward

Think Space dobio podršku zaklade Graham Foundation iz Chicaga

Autor/izvor: DAZ 06/09/2012

Projekt izložbe PAST FORWARD (Natrag unaprijed) Društva arhitekata Zagreba u galeriji Storefront for Art & Architecture u New Yorku izabran je za financijsku potporu u 2012. godini od strane zaklade Graham Foundation iz Chicaga, među grupom svjetski impresivnih projekta.

Vrijedno je spomenuti kako se među prošlogodišnjim financijski podržanim projektima nalaze projekti poput izložbe Progress/OMA u londonskom Barbican centru, izložbe Zahe Hadid Form in Motion, Philadelphia Museum of Art, te publikacije BIGAMY Bjarke Ingelsa.

Među ovogodišnjim projektima pak nalazi se i već podignuti paviljon Serpentine koji su projektirali švicarski arhitekti  Herzog & de Meuron te umjetnik Ai Weiwei.

DAZ sa svojim programom Think Space ima iznimnu čast nastaviti 50-godišnju tradiciju Graham Foundation podrške rada i produkcije utjecajnih ličnosti i institucija, i značajno doprinijeti u promišljanju arhitektonske discipline.

Izložba se otvara u prosincu ove godine, i obuhvatit će, uz prikaz nagrađenih radova u Think Space ciklusu 2012., šire istraživanje povijesti arhitektonskih natječaja u zadnja dva stoljeća.

Graham Foundation:
Utemeljena 1956. Zaklada Graham za napredna istraživanja u polju likovnih umjetnosti dodjeljuje stipendije za projekte pojedincima i organizacijama te ostvaruje javne programe za podršku razvoju i razmjenu raznorodnih i izazovnih ideja o rahitekturi i njezinoj ulozi u umjetnosti, kulturi i društvu.

Dobitnici podrške za 2012

Više:
Storefront

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku