Izložba

Think Space izložba u Medijateci

Autor/izvor: DAZ 22/12/2011

Nakon što je izložba prvog ciklusa konceptualnih natječaja Think Space / Misli prostor pripremljena i postavljena u Laubi, sada gostuje u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, Preradovićeva 5. Izložbu možete pogledati do 23.01.2012.

Društvo arhitekata Zagreba organiziralo je ove godine ciklus međunarodnih konceptualnih arhitektonskih natječaja provedenih putem interneta pod nazivom Think Space / Misli prostor. Prvenstveni cilj ovih natječaja je bilo konceptualno promišljanje prostora, poticanje dijaloga i razmjene ideja između svjetski poznatih i priznatih autora te velikog broja stručnjaka i studenata arhitekture, dizajna i srodnih struka.

Kao velika završnica ciklusa održan je trodnevni arhitektonski skup Nekonferencija - Izvan granica gdje su se u ugodnom okruženju Laube – Kuće za ljude i umjetnost upoznali i družili žiratori Francois Roche i Hrvoje Njirić, gošća kustosica Eva Franch i Gilabert, autori nagrađenih radova pojedinih natječaja i ostali sudionici te u kreativnim radionicama nastojali diskutirati otvorene teme i stvoriti poticaj za daljnji kreativan rad. Unutar trodnevnih događanja okupilo se gotovo 200 sudionika.

U sklopu skupa pripremljena je izložba nagrađenih natječajnih radova koja je otvorena na svečanoj dodjeli nagrada. Za postav izložbe glavni i odgovorni su Ana Dana Beroš i Ivan Zloušić koji su prostor Laube transformirali u zračni prostor ispunjen lebdećim rolama koje su zamotane skrivale sadržaje natječajnih radova. Odmotavanjem rola izložba je otvorena, a radovi su ponosno izvješeni i dani na uvid prisutnima. Glavne odlike ovog postava su fleksibilnost i interaktivnost izloženih materijala manifestirani kroz odmotane role za potrebe razgledavanje izložbe te zamotane role koje omogućuju nesmetano korištenje prostora za vrijeme radionica.

Nakon što je bila postavljena u prostoru Laube – Kuće za ljude i umjetnost, ova izložba je predstavljena i u Medijateci Francuskog instituta gdje će biti otvorena do 23.01.2012.

Radno vrijeme Medijateke:
utorak - petak : 12:30 – 19:30
subota : 11:00 – 14:00

Uskoro slijedi i novi ciklus Think Space natječaja (s predstavljanjem u Medijateci) o čemu ćete biti obaviješteni na web stranicama DAZ-a i Think Space-a.

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku