Mala škola arhitekture

Tijelo u prostoru

Autor/izvor: DAZ 15/04/2015

Druga cjelina ovogodišnjeg ciklusa Male škole arhitekture pod nazivom Dijelimo prostor, je cjelina usmjerena na prirodu i društvo, održava se  u subotu 18. travnja 2015. od 10-12 sati u prostorijama DAZ-a,  a  tema je  „Tijelo u prostoru“. Radionicu vode  Mateja Markešić  i Natalija Šarlija.

Kao i prethodne i ova radionica je koncipirana na način da se prvo održi uvodno predavanje s vizualnim materijalima o temi kojom se bavimo, te se djeci predstavlja  na njima blizak način:  pričamo o proporcijama ljudskog tijela od Vitruvija i Leonarda da Vincija  do Le Corbusiera, te učimo  antropometrijski mjeriti prostor  upoznajući  mjere - lakat, palac, stopu itd.

Nakon upoznavanja s  proporcijama čovjeka, bavimo se prostorom, promatrajući  kako  proporcije ljudskog tijela  utječu na arhitekturu,  te kako  arhitektura utječe na čovjeka, odnosno kakve osjećaje izaziva prostor određenih dimenzija.


Nakon uvodne prezentacije, slijedi  praktični dio koji djecu ipak najviše veseli. U parovima uz pomoć metra i papirnatih traka mjerimo dijelove vlastitog tijela, te uspostavljamo odnose veličina u prostoru.

Više o ovogodišnjem ciklusu Male škole arhitekture saznajte ovdje.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku