Fotografija

Transparentan grad

Autor/izvor: DAZ 21/01/2014

Ovog tjedna predstavljamo vam dio fotografske serije Transparent city njemačkog fotografa Michaela Wolfa u kojoj istražuje staklene ovojnice Chicaga i tanku granicu između privatnog i javnog života u ovom transparentnom gradu.

Michael Wolf je 2005. godine prvi puta posjetio Chicago i to kako bi sudjelovao u grupnoj izložbi za tamošnji Muzej suvremene fotografije, a Chicago i njegova karakteristična arhitektura dojmili su ga se već na samom dolasku s aerodroma.

Pogledajte kako se ogleda i prozire grad kroz staklene fasade Davida Adlera, Louis H. Sullivana, Frank Lloyd Wrighta, Helmut Jahna, Philip Johnsona,…Wolf istražuje tu tanku granicu između privatnog i javnog života u ovom transparentnom gradu.

Michael Wolf fotograf je njemačkog podrijetla koji trenutačno živi u Hong Kongu.

Njegova fotografija preispituje život u mega gradovima. Wolf je odrastao u Kanadi, Europi i SAD-u, studirao na Berleley-u te na Folkwang-u u Essenu. Preselio se u Hong Kong 1994. godine te narednih osam godina radio kao fotograf u dopisništvu časopisa Stern. Od 2001. počeo se baviti isključivo vlastitim projektima, od kojih su mnogi objavljeni kao knjige s fotografijama.

Michael Wolf je izlagao na brojnim lokacijama poput njujorške Aperture Gallery, venecijanskog bijenala arhitekture, Muzeja rada u Hamburgu i drugih, a njegovi radovi upotpunjuju i mnoge stalene postave.

Dvostruki je pobjednik World press natječaja (2005. i 2010.) i dobitnik drugih fotografskih nagrada.

Publicirao je preko trinaest foto knjiga uključujući poznate: Architecture of density, Tokyo compression three, Hong Kong corner houses, The transparent city,…

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku