Krajobrazna arhitektura

Travanj - mjesec krajobrazne arhitekture

Autor/izvor: DAZ 04/04/2013

U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata putem niza predavanja i događanja i u Hrvatskoj se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture. Predavanja su uvrštena u Program stalng stručnog usavršavanja HKA, a sam program preuzmite ovdje.

Tradicionalno obilježavanje svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture započelo je 2006. godine, kada je Međunarodna federacija krajobraznih arhitekata - IFLA (International Federation of Landscape Architects) proglasila mjesec travanj svjetskim mjesecom krajobrazne arhitekture. Tom je prigodom dr. Diane Menzies, predsjednica IFLA-e, poslala jasnu poruku: "Ovo je jedinstvena prilika za našu strastvenu struku, krajobraznu arhitekturu, da pokaže svoje mogućnosti i poveže sve grupe diljem svijeta koje se njome bave".

Mjesec krajobrazne arhitekture od velike je važnosti za sve stručnjake koji se bave krajobraznom arhitekturom. U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata putem niza predavanja i događanja i u Hrvatskoj se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture.

Svi zainteresirani građani grada Zagreba i njihovi posjetioci će moći uživati u šetnji parkovima Novog Zagreba, tzv. “Plavom potkovom” te sudjelovati u nizu od ukupno devet predavanja s područja krajobrazne arhitekture. Od predavanja izdvajamo ono prof. dr. sc. Sonje Jurković, "Likovnost krajobraza i estetika krajobrazne arhitekture", zatim za nešto širu publiku zanimljivo predavanje Željke Kolak, mag.ing.prosp.arch "Zelena gradnja za urbani odmor", a kao posebost željeli bi smo istaknuti i film “Dubrovački renesansni vrtovi” autora dr. sc. Brune Šišića.

Cilj ove manifestacije je približiti krajobraznu arhitekturu svim zainteresiranima te senzibilizirati javnost i razviti svijest o održivom razvoju, važnosti krajobrazne arhitekture te zaštiti okoliša i prirode.

U suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata, Odborom za krajobraznu arhitekturu, predavanja su uvrštena u Program stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata. Program predavanja preuzmite ovdje.


Dođite i proslavite s nama svjetski mjesec krajobrazne arhitekture!

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: