Mini-radionica

Tuširanje u Laubi

Autor/izvor: DAZ 06/12/2012

Treba Vam osvježenje? Hladnim tušem? ...ili samo brzinsko tuširanje? Istuširajte se u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23a! Marko Tadić i Lauba su u prosincu pripremili četverodnevnu radionicu crtanja tušem kako bi vas osvježili nečim novim i trgnuli iz zimskog sna!

Lauba vas poziva da se pridružite u učenju vještine najstarije crtačke tehnike i u na ovoj mini-radionice saznajte male tajne i trikove zanata, a neka vaša mašta odradi ostatak posla.

Efekt kojeg postižemo koristeći ovu tehniku zaista je zanimljiv; veliki je izazov prizore koje inače zamišljamo u boji izvesti u crno-bijeloj tehnici. Krajnji rezultat rada dakako ovisi i o vještini crtača, tako da se pejzaž ili portret naslikani tušom mogu odrediti kao kroki ili precizna skica, crtež ili slika.
Inspiraciju za rad s tušem možete pronaći u djelima japanskih majstora ili primjerice Raymonda Pettibona.

Tuš je jedna od najstarijih crtačkih tehnika, a izvodi se metalnim ili ptičjim perom. Tehnika crtanja tušem omogućava mnogo različitih načina izražavanja – možete prskati i špricati, vući glatke i oštre linije, tanke i debele, prozirne i guste, razrijediti vodom i imitirati akvarel ili potpuno osušiti i približiti se ugljenu... Budite spontani i poigrajte se stvaranjem crteža različitim teksturama – stvorite kontraste različitom gustoćom točkica ili crtica imitirajući grafičku modelaciju i različite materijale i strukture! Uz ovakav spektar načina crtanja i toliko mogućnosti transformiranja i imitiranja tuš je definitivno jedna od najzabavnijih tehnika!  A kako sve ne bi bilo crno-bijelo, okušajte se i u šarenilu tuševa u boji, tinti ili sepiji.

Sudjelujte u grupnom tuširanju i omogućite malom kaligrafu u vama da se izrazi!

Radionica će se održavati tijekom prosinca, od 17. do 20.12. s početkom u 19:00 sati.

O voditelju radionice:
Marko Tadić
rođen je 1979. godine u Sisku, Hrvatska. Primarni medij u njegovu radu jest crtež, no bavi se i animacijom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Zagrebu, Grazu, Ljubljani, Beču, Kasselu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku. Dobitnik je nagrade za crtež 28. Salona mladih (Zagreb, 2006.) i Nagrade Radoslav Putar za mlade hrvatske sumjetnike (Zagreb, 2008.). Boravio je na nekoliko studijskih programa: 18th Street Arts Center, Los Angeles, SAD (2008.); KulturKontakt, Beč, Austrija (2008.); Radoslav Putar ISCP, New York, SAD (2009.) i Kultur Bunker, Frankfurt, Njemačka (2010.). Živi i radi u Zagrebu, Hrvatska.

Više:
Lauba | Kalendar

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku