Projekt

Uređenje obale Williamsburga u New Yorku

Autor/izvor: DAZ 12/07/2012

Njujorški ured W Architecture & Landscape Architecture autor je projekta revitalizacije i uređenja dijela obale Williamsburga u Brooklynu. New York je tako dobio još jedno zanimljivo mjesto i aktivan javni prostor koji je nastao transformacijom nekad servisnog područja namijenjenog industriji u ozelenjenu šetnicu uz more.

Prostor uz obalu Williamsburga duže od jednog stoljeća bio je industrijska zona s ograničenim pristupom javnosti. S početkom prenamjene i revitalizacije ovog prostora s ciljem povećanja gustoće stanovništva, javila se potreba i za više javnog prostora. Projekt nazvan The Edge in Williamsburg, ureda W Architects, približava more stanovnicima te nekad zapušteni prostor pretvara u zelenu oazu za odmor i rekreaciju.W Architecture & Landscape Architecture projektirali su i stambene tornjeve u blizini za koje su smatrali da ne smiju predstavljati barijeru u prostoru već povezati morsku liniju s unutrašnjosti bloka te otvoriti prolaz do obale odakle puca pogled na East River i Manhattan.

The Edge šetačima i rekreativcima nudi ozelenjene pješačke šetnice, livade za odmaranje, romantične molove uz more, a i garaža, skrivena u nagibu terena, je uklopljena u projekt. Nakon poznatog High Line parka, New York pokazuje kako užurbani prenaseljeni metropolitanski grad može ponuditi i kvalitetne javne prostore transformacijom onoga što je nekad javnom životu bilo nedostupno.

Tekst i fotografije: W Architecture & Landscape Architecture

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: