Konferencija

Uvodna konferencija u sklopu Sezone urbanizma

Autor/izvor: UHA 30/11/2011

Pozivamo vas na Uvodnu konferenciju u sklopu Sezone urbanizma koja će se održati u srijedu, 30. studenog 2011. od 17 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1. Konferencija je uvrštena u Program stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se sa šest (6) bodova.

Program Uvodne konferencije

17:00 – 17:30 > Uvod i pozdravi
Krunoslav Šmit, voditelj programa i predstavnici organizatora (UHA, AF, HKA)

17:30 – 19:00 > Trenutak
Objašnjenje inicijative - Najava središnjih tema - Otvaranje diskusije
Javni razgovor - moderatori Krunoslav Šmit i Hrvoje Hrabak

19:00 - 19:15 > Stanka

19:15 – 20:15 > Stvarnost
Osvrt Marijana Hržića u ime Odbora za izložbu i nagrade na mjerila i kriterije uspješnosti u urbanizmu i prostornom planiranju s pogledom na radove koji se prikupljaju prema javnom pozivu i objašnjenje koncepta izložbe u dva stupnja koji će se odvijati do travnja. Prikazivanje svih radova pristiglih prema javnom pozivu.

20:15 – 21:15 > Paralele
Najava s uvodom u predstavljanja gradskih planerskih agencija i recentnih kvalitetnih gradskih projekata koji su u izvedbi - Beč plan STEP, Lyon četvrt Confluence, Barcelona urbana obnova 22@barcelona - u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, Institut francais i Španjolskim veleposlanstvom prezentiraju Dafne Berc, Hrvoje Bakran i Boro Doklestić.

Inicijator manifestacije Sezone urbanizma je Udruženje hrvatskih arhitekata, a u organizaciji mu se pridružuju Hrvatska komora arhitekata i Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Riječ je o prvom sustavnom pregledu, promociji i valorizaciji discipline urbanizma, u njenom najširem značenju, još od osamostaljenja Hrvatske.

Produžen je rok za prijavu radova na Sezonu urbanizma!

Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujemo Vam na sjajnom odazivu na poziv za prijavu radova za izložbu u sklopu Sezone urbanizma.

Do sada smo prikupili 279 radova, od kojih su svi na visokoj profesionalnoj razini i izuzetne referentnosti. Stoga imamo sve razloge i svu odgovornost da od ove izložbe uistinu napravimo događaj koji će za dugo označiti hrvatski urbanizam.

U prilogu šaljemo listu radova i autora. Kako su radovi prijavljivani isključivo elektroničkim putem, molimo Vas da provjerite jesu li svi Vaši radovi evidentirani kako bismo izbjegli, uvijek realnu, mogućnost da se neki mail zagubio.

Također, obavještavamo Vas da smo napravili inicijalni uvid u radove s arhitektom Marijanom Hržićem koji će voditi Odbor za izložbu i nagrade te da smo tom prilikom odlučili produžiti rok za predaju radova do 31. prosinca. Do tog će vremena, naime, ovaj Odbor raditi na svom ustroju, kriterijima i kategorijama koji će proizaći iz strukture prijavljenih radova.

U ovaj Odbor su, uz arhitekta Hržića, inicijalno imenovani još i kolege Bojan Bilić, Ognjen Čaldarović, Maja Furlan-Zimmermann i Željka Jurković, a Odbor će u ovih mjesec dana, djelujući nezavisno, odlučiti i o svom proširenju.

Više podataka i odgovore na sva Vaša dodatna pitanja pružit ćemo Vam na uvodnoj konferenciji u srijedu, 30. studenog od 17h u Udruženju hrvatskih arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1.

S poštovanjem, za Programski i organizacijski odbor

Doc.dr.sc. Krunoslav Šmit, dipl.ing.arh.

Više o Sezoni urbanizma saznajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: